Ook Ede doet actief mee met Orange the World

02-12-2021

Ook Ede doet actief mee met Orange the World

    Van 25 november tot en met 10 december is er weer de wereldwijde campagne Orange the World. In die periode is een aantal gebouwen in de gemeente Ede oranje verlicht: de Poortwachter, de Oude Kerk en de Concordiamolen. Bovendien vind je op tal van plekken op de stoep het vignet ‘Stop geweld tegen vrouwen’.
    Daarmee vragen we aandacht voor geweld tegen vrouwen. Heb je hulp nodig of ken je iemand die hulp nodig heeft? Bel of chat met Veilig Thuis: http://veiligthuis.nl    Op 25 november werd de Orange the World-vlag gehesen door wethouder Hester Veltman in bijzijn van Soroptimisten uit Ede en Bennekom.


    In 15 seconden een impressie van Orange the World 2021 in Ede! Beeldbepalende gebouwen en de Poortwachterbrug in het oranje, het hijsen van de oranje vlag door wethouder Hester Veltman, graffitistempels op stoepen, uitdelen van flyers op de markt, krantenartikelen en social media-aandacht en een kleine tocht met oranje lampions met een speciaal Orange the World-lied. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de acties van Soroptimist Club Ede voor Orange the World in 2021: