Lezing Suzanna Jansen 26-09-2023

Lezing Suzanna Jansen 26-09-2023
26-09-2023

Op onze uitnodiging gaf Suzanna Jansen voor een uitverkochte zaal een lezing over haar nieuwste boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw.
We hoorden een bijzonder boeiend verhaal over de positie van vrouwen over de afgelopen honderd jaar, vanuit het perspectief van haar eigen moeder, oudere zus en zichzelf. Zo werd een vrouw wettelijk automatisch handelingsonbekwaam zodra ze trouwde en werken in een betaalde baan was dan niet meer aan de orde. Ook was bijvoorbeeld zelfstandig een bankrekening openen niet toegestaan. Haast ongelooflijk, en eigenlijk nog helemaal niet lang geleden.
Heel goed dat deze geschiedenis over de positie van vrouwen in ons land nu in dit boek is vastgelegd.
Suzanna’s boek is een succes: binnenkort verschijnt de 12de druk, en het is genomineerd voor de literatuurprijs van het blad Opzij. Stemmen kan nog tot 6 oktober.
De opbrengst van deze avond, maar liefst € 2.500, komt ten goede aan ‘Emmen telt mee met Taal’, een project met als doel laaggeletterdheid in onze gemeente verminderen.
Met veel dank aan onze sponsoren – Boekhandel Vermeer, Cecilia Rowlands life coach, Facet, Ondernemend Emmen, Opsmas Clinical Trials, Rotary Emmen, Rotary ‘t Loo, en Peter van Dijk projects – en aan alle gasten. Door hen werd deze opbrengst mede mogelijk gemaakt.
Ook dank aan Trio Sunshine die deze avond muzikaal begeleidde en uiteraard aan de medewerkers van Facet voor hun inzet om alles uitstekend voor elkaar te hebben.