Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Emmen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Emmen

– Club Emmen ondersteunt regionale, nationale en internationale projecten. Sommige meerjarig, andere eenmalig. Daarvoor stropen de leden de mouwen flink op. Dat doen ze bijv. met de verkoop van wijn en met handgemaakte chocoladevlinders.
– Ondersteunt wordt onder meer het Hospice ‘t Huis van Heden in Emmen. Ook `Het omgangshuis Drenthe`, – een fijne plek voor kinderen van ouders in een problematische scheiding – kan op een bijdrage rekenen. Net als het project `Tiny Miracles` op Mumbai dat kinderen van de allerarmsten een kans biedt om naar school te gaan.
– Naast financiële ondersteuning is club Emmen actief betrokken bij `Orange the World`, om aandacht te vragen voor vrouwen- en kindermishandeling,  en bij het landelijke project `Trees4Life`.
-Jaarlijks organiseert de club het Soroptimist Filmfestival voor basisschoolleerlingen, met als doel kinderen bewust te maken van de Rechten van het kind.

Je kunt ons ook volgen op Twitter.

Soroptimistclub Emmen is opgericht op 16 april 1961, het charter werd uitgereikt door
mevrouw Y. Konig-Mullier uit België. 

Ons profiel

Soroptimistclub Emmen is opgericht op 16 april 1961, het charter werd uitgereikt door mevrouw Y. Konig-Mullier uit België. In 2011 werd het 50-jarig bestaan gevierd met een prachtig feest voor leden, partners, mede-soroptimisten en friendship-links. De 35 leden zijn eind 30 tot eind 80 en zijn (of waren) werkzaam in de gezondheidszorg, onderwijs, bouwsector, vormgeving, landbouw, middenstand, juridische sector, makelaardij en consultancy. Iedere maand, rond de 16e, vindt na een gezamenlijk diner de clubbijeenkomst plaats, meestal bij hotel-restaurant Ten Cate. Daarnaast is er voor de liefhebbers een koffieochtend op de laatste donderdag van de maand bij De Heeren van Boerland in Emmen. Er zijn regelmatig werkberichten en werkbezoeken op de werkplekken van leden, zoals een landbouwbedrijf waar lupines worden geteeld, een tandartspraktijk, psychologische praktijk en het cultureel kosterschap van de Grote Kerk in Emmen. Club Emmen heeft friendshiplinks met het Duitse Bielefeld, Colchester in Engeland, Varberg in Zweden en Yreka in de Verenigde Staten.