Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Emmen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Emmen

Club Emmen ondersteunt regionale, nationale en internationale projecten. Een meerjarenproject is ondermeer het Hospice ’t Huis van Heden in Emmen. Eenmalige bijdragen zijn er voor Stichting Leergeld Emmen ten bate van gezinnen onder de armoedegrens, het ziekenhuis Mutolere in Oeganda, Amnesty International en Plan Nederland. De leden van club Emmen stropen de mouwen flink op om projecten en goede doelen financieel te ondersteunen. Dat doen ze met de verkoop van goede wijn die met kratten vol bij de afnemers worden bezorgd en door handgemaakte biologische en fairtrade chocoladevlinders, die – met witte handschoenen aan ­– in speciale doosjes worden gestopt.

Ze zijn actief betrokken bij de organisatie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen. Het doel is kinderen tussen 8 en 12 jaar bewust te maken van de Rechten van het Kind. Het volgende festival is 4 februari 2020 waar ca. 700 leerlingen worden verwacht.

Werkende vrouwen kunnen voor het lidmaatschap worden uitgenodigd. Ook kun je jezelf aanmelden bij de secretaris van de club. Je wordt dan door de commissie ledenwerving uitgenodigd voor een nadere kennismaking.

Je kunt ons ook volgen op Twitter.

Soroptimistclub Emmen is opgericht op 16 april 1961, het charter werd uitgereikt door
mevrouw Y. Konig-Mullier uit België. 

Ons profiel

Soroptimistclub Emmen is opgericht op 16 april 1961, het charter werd uitgereikt door mevrouw Y. Konig-Mullier uit België. In 2011 werd het 50-jarig bestaan gevierd met een prachtig feest voor leden, partners, mede-soroptimisten en friendship-links. De 35 leden zijn eind 30 tot eind 80 en zijn (of waren) werkzaam in de gezondheidszorg, onderwijs, bouwsector, vormgeving, landbouw, middenstand, juridische sector, makelaardij en consultancy. Iedere maand, rond de 16e, vindt na een gezamenlijk diner de clubbijeenkomst plaats, meestal bij hotel-restaurant Ten Cate. Daarnaast is er voor de liefhebbers een koffieochtend op de laatste woensdag van de maand bij De Heeren van Boerland in Emmen. Er zijn regelmatig werkberichten en werkbezoeken op de werkplekken van leden, zoals een landbouwbedrijf waar lupines worden geteeld, een tandartspraktijk, psychologische praktijk en het cultureel kosterschap van de Grote Kerk in Emmen. Club Emmen heeft friendshiplinks met het Duitse Bielefeld, Colchester in Engeland, Varberg in Zweden en Yreka in de Verenigde Staten.

Nieuws en acties

Soroptimist Film Festival 4 februari 2020

Voor de inhoud van de film “Vechtmeisje” en meer informatie zie www.sffk.nl en www.kinderrechten.nl.

Mooi artikel in Dagblad van het Noorden 05-02-2020: In Assen en Emmen is dezelfde film gedraaid

Zie ook HOME CLUBS.EMMEN v 

Bericht Soroptimist FilmFestival voor Kinderen in Emmen in de Zuidenvelder van 21-01-2020

Bericht in de Emmer Courant van 28-01-2020

1 juni 2019 heeft Club Emmen INSPIRADA 2019 georganiseerd.

CLUB EMMEN doet mee met “Orange the World” 25-11-2019 is de START en 09-12-2019 is het EINDE

De kleur oranje symboliseert een zonnige toekomst voor vrouwen, vrij van geweld. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent. Het Raadhuisplein en de ingang van het Rensenpark in Emmen worden oranje verlicht.

Marije Cornelissen directeur UN Woman Nederland – oud Emmense – komt 9 december 2019 naar Emmen  

Orange Emmen (22-11-2019) staat al op het grote scherm met dank aan smre!

Vanavond 22-11-2019 opent het Noorderlicht Emmen Lichtkunst Festival in het Rensenpark. Een maand lang een mooie lichtroute met kunst & cultuur. En natuurlijk ook veel oranje!

25 november 2019 het is bijna zover, kom je ook?

Het is bijna zover: de oranje kick-off in Emmen voor de 16 Days of Action om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Als je om 16.30 op het Raadhuisplein bent kun je het moment meemaken dat bij zonsondergang het Atlastheater en Raadhuisplein oranje worden.
Om 18.00 u start wethouder Guido Rink de Orange Walk naar het prachtig verlichte Rensenpark. Heb je nog geen gratis ticket? Stuur een mail naar orangetheworld.emmen@gmail.com dan wordt dat geregeld! Strijd mee tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

25 november 2019 18.00 uur Grote Kerk & Atlastheater ORANJE

9 december 2019, afsluiting 16 days of Action in Loods 13

Wethouder Guido Rink tekent namens de gemeente Emmen de intentieverklaring Safe Streets.

Klik hier  voor meer informatie over Orange The World.

Klik voor meer informatie over de wereldwijde campagne  hier .

Voor nog meer informatie: klik op de ikoontjes van Facebook en Twitter onderaan deze pagina.

5 december 2019:

Een flink pakket mooie nieuwe kinderboeken van Soroptimistclub Emmen, een Sinterklaas cadeau voor kinderen die opgroeien in minder welvarende omstandigheden.

Jaarlijks doen ze mee met “NL-doet” bij het Hospice `t Huis van Heden.

Werkende vrouwen kunnen voor het lidmaatschap worden uitgenodigd. Ook kun je jezelf aanmelden bij de secretaris van de club: emmen@soroptimist.nl. Je wordt dan door de commissie ledenwerving uitgenodigd voor een nadere kennismaking.