Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Emmen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Emmen

Club Emmen ondersteunt regionale, nationale en internationale projecten.
Meerjarenprojecten zijn o.a. het Hospice ‘t Huis van Heden in Emmen en het project “Adopteer een vroedvrouw” dat terugdringing van moedersterfte beoogt.
Jaarlijkse bijdragen zijn er momenteel voor de Stichting Mama Cash voor de participatie van vrouwen en meisjes in alle maatschappelijke en economische sectoren en voor Het Kopland, Vrouwenopvang in Drenthe.
Eenmalige bijdragen zijn er bijvoorbeeld voor de Stichting Leergeld in Emmen ten bate van gezinnen onder de armoedegrens en voor de Stichting Opkikker, die ernstig zieke kinderen een mooie dag bezorgt en voor Hotel Burcht Wedde, waar kinderen die in problematische situaties leven een prachtig weekend beleven.

De leden van club Emmen stropen de mouwen flink op om projecten en goede doelen financieel te ondersteunen. Dat doen ze met de verkoop van goede wijn die met kratten vol bij de afnemers worden bezorgd en door handgemaakte biologische en fairtrade chocoladevlinders, die – met witte handschoenen aan ­– in speciale doosjes worden gestopt.

Ze zijn actief betrokken bij de organisatie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen. Het doel is kinderen tussen 8 en 12 jaar bewust te maken van de Rechten van het Kind. Het festival vindt plaats in februari  waar ca. 700 leerlingen komen.

Werkende vrouwen kunnen voor het lidmaatschap worden uitgenodigd. Ook kun je jezelf aanmelden bij de secretaris van de club. Je wordt dan door de commissie ledenwerving uitgenodigd voor een nadere kennismaking.

Je kunt ons ook volgen op Twitter.

Soroptimistclub Emmen is opgericht op 16 april 1961, het charter werd uitgereikt door
mevrouw Y. Konig-Mullier uit België. 

Ons profiel

Soroptimistclub Emmen is opgericht op 16 april 1961, het charter werd uitgereikt door mevrouw Y. Konig-Mullier uit België. In 2011 werd het 50-jarig bestaan gevierd met een prachtig feest voor leden, partners, mede-soroptimisten en friendship-links. De 35 leden zijn eind 30 tot eind 80 en zijn (of waren) werkzaam in de gezondheidszorg, onderwijs, bouwsector, vormgeving, landbouw, middenstand, juridische sector, makelaardij en consultancy. Iedere maand, rond de 16e, vindt na een gezamenlijk diner de clubbijeenkomst plaats, meestal bij hotel-restaurant Ten Cate. Daarnaast is er voor de liefhebbers een koffieochtend op de laatste woensdag van de maand bij De Heeren van Boerland in Emmen. Er zijn regelmatig werkberichten en werkbezoeken op de werkplekken van leden, zoals een landbouwbedrijf waar lupines worden geteeld, een tandartspraktijk, psychologische praktijk en het cultureel kosterschap van de Grote Kerk in Emmen. Club Emmen heeft friendshiplinks met het Duitse Bielefeld, Colchester in Engeland, Varberg in Zweden en Yreka in de Verenigde Staten.