Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Enschede Dunya

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Enschede Dunya

Welkom op onze pagina!
Wij zijn de 100e club in Nederland en bestaan sinds 2009. Wij zijn zeventien vakvrouwen met wortels uit allerlei landen. Onze roots liggen onder andere in Chili, Bangladesh, Duitsland, Turkije, Rusland, India, Iran en natuurlijk in Nederland. Dat maakt ons kleurrijk. Wij voelen ons dan ook echt een wereldclub!

Dunya betekent wereld
in diverse talen

We are women.
What’s your superpower?

Meer over ons

In het heerlijke Twente komen wij éénmaal in de maand samen.
Vaak is dat thuis bij een van de leden, in Enschede en soms in Hengelo. Elke keer is er een ander duo dat de clubavond organiseert. Op de clubavond vergaderen we kort en vervolgens is er een programma. Dat kan een interessante lezing zijn, een doe-activiteit, een levensverhaal of iets creatiefs.

Zo leren we van elkaar en anderen en worden we geïnspireerd. Daarnaast ontwikkelen we projecten en doen mee met activiteiten om geld te genereren voor een goede doel. Geïnteresseerd? Lees er hieronder meer over.

Ons project en goede doel

Andere activiteiten

Koop kunstkaarten en steun een opvanghuis in Bangladesh

Kunstkaarten ván vrouwen dóór vrouwen vóór vrouwen

Soroptimist International club Enschede Dunya heeft zes prachtige kunstkaarten ontwikkeld die gemaakt zijn door kunstenaressen uit Enschede. De kunstenaressen hebben zich allemaal op hun eigen manier laten inspireren door de kracht van vrouwen.

De kunstkaarten en de kunstenaressen
Annelien Dam maakte een werk met de titel Hera en Hebe: de vrouw en de jeugd. De jonge kunstenares Stephanie Nypels heeft de orchidee als uitgangspunt genomen omdat deze bloem voor haar de rijkdom, kracht en schoonheid van de vrouw symboliseert.
Kunstenares Quinta Bies vindt dat we elkaar meer moeten ‘omarmen’ en zet met haar ‘Hello Stranger’ kaart de eerste stap. Natuurlijk is er ook een felicitatiekaart. Judith Hofmann ontwierp een vrolijke kaart met gelukwensen in verschillende talen. Leuk weetje: dit zijn de talen uit de herkomstlanden van de Dunya-clubleden. Debbie Voerman schilderde een geweldig stoer portret van Sneeuwwitje.
En voor ontwerpster Anastassia Solovieva is de 17e-eeuwse geleerde Anna Maria van Schurman een grote inspiratiebron.

De kaarten gaan over vrouwen, zijn gemaakt door vrouwen en met je aankoop ondersteun je vrouwen. Want het geld dat Dunya verdient met de verkoop gaat rechtstreeks naar Amader Nir: een opvanghuis in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Hier worden slachtoffers van vrouwenhandel en straatkinderen opgevangen. Één van de Dunya-leden komt uit Bangladesh en kent de mensen die het huis runnen persoonlijk.

Kaarten bestellen
Deze unieke A5 kunstkaarten zijn los te bestellen of als set van 6 verschillende kaarten. Ze zijn gedrukt op mooi en wat dikker papier en je krijgt er een envelop bij.

Prijzen:
1 kaart met envelop € 3,50
1 set van 6 kaarten met enveloppen € 20,-

Verzendkosten:
t/m 5 kaarten € 2,50
Vanaf 6 kaarten € 4,-
Vanaf € 30,- geen verzendkosten binnen Nederland.

Minimale bestelwaarde is € 7,-.
De bestellingen worden twee keer in de week verstuurd.

Wil je kaarten bestellen? Stuur dan een mail naar kunstdoordebus@gmail.com
Zet in je mail wat je wilt bestellen, het aantal, je naam, je volledige adresgegevens plus je mobiele nummer.
Maak het bedrag inclusief verzendkosten over naar
NL88 ABNA 0830631704 t.n.v. Soroptimist International Dunya. Zodra wij de volledige betaling binnen hebben gaan we aan de slag met je bestelling en sturen deze met de post naar je op.

Mocht je vragen hebben, stuur dan een mail naar het bovenstaand emailadres.

We zetten ons actief in om de positie van vrouwen en kinderen in de wereld te verbeteren en te versterken. Zo zijn we actief tijdens de Orange the World en Lock me up-Free a girl acties.

Om geld in te zamelen voor de goede doelen organiseren we per jaar een activiteit. Zie onder wat we o.a. hebben gedaan:

·Het Groot Dunya Dictee Met 40 fanatieke deelnemers was dit dictee in maart 2018 een groot succes. We hebben bijna € 1.600 opgehaald voor Kadera. Wil je het dictee ook maken? Kijk dan op onze Facebookpagina.

· Culinaire wijnproeverij Lekker tafelen met heerlijke wijntjes om te proeven én tegelijkertijd het goede doel sponsoren.

· 3 Heilige Huizendag Waarbij we op één dag diverse religieuze gebouwen bezochten zoals de prachtige synagoge in Enschede, de moskee en de Syrisch Orthodoxe Suryoye kerk.

We staan soms ook op culturele evenementen met een kraam waar we zelfgemaakte taarten en andere lekkere zoetigheden verkopen. Of we verkopen producten uit onze landen van herkomst. Zoals prachtige sjaals uit Bangladesh en kleurrijke stoffen etuis uit Iran.

Onder de naam Dunya Doet steken we zelf de handen uit de mouwen. Zo hebben we o.a. mensen met een fysieke en geestelijke beperking gemasseerd.

Op 10 december – de Dag van de Rechten van de Mens – organiseert één van de vier Twentse clubs een gezamenlijke avond.


Eerdere goede doelen

Algemene info

2019 t/m 2021: Amader Nir (Ons Nest)
Een tehuis in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, waar kinderen en meisjes, die uit de prostitutie komen, onderdak en begeleiding krijgen.

2016 t/m 2018: Stichting KADERA
Deze stichting vangt mensen op die te maken krijgen met huiselijk geweld.

2013 t/m 2015: Multiculturele zorgboerderij
Dagopvang voor de ouderen uit verschillende culturen.

2009 t/m 2013: Corazon para Los Niños
Dit is een school voor kinderen in Guatemala. Het bijzondere is dat vrouwen uit het dorp tegen betaling warme maaltijden koken voor de kinderen. Zo krijgen de kinderen onderwijs én elke dag gezonde voeding.

Wij zijn de 100e club in Nederland en zijn op 31 oktober 2009 geïnaugureerd in Enschede. Het charter werd uitgereikt door Necibe Gücüm, gouverneur van de Unie van Turkije. De club heeft 17 leden waarvan de helft wereldwortels heeft.

Ons bestuur 2022/2023

Jetske Köhne, voorzitter
Angélique van Faassen, vice-voorzitter
Ellen Swelheim, secretaris
Anastassia Solovieva , penningmeester
Özge Öksüztepe, assessor

Beleidsplan / financieel verslag /ANBI
De onderstaande documenten kunt u inzien en downloaden:

Algemene gegevens

Vereniging Soroptimist International Club Enschede Dunya
Telefoonnummer: 06 – 269 44 659

KVK: 08213661
RSIN-nummer: 821683871
E-mail penningmeester: anastassia.solovieva@gmail.com

Adres penningmeester:
Dr. Van Damstraat 28 7523 XP Enschede