Soroptimistclub GO reikt cheque uit aan Free a Girl

Soroptimistclub GO reikt cheque uit aan Free a Girl


11-03-2021

 

 

 

 

 

 

 

03-02-2021

Soroptimistclub GO reikt cheque uit aan Free a Girl

Woensdagavond 25 november 2020 nam Arjan Erkel, ambassadeur van Free a Girl Nederland, een mooie cheque in ontvangst van Fazila Rashid, presidente van de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee.

De overhandiging vond plaats bij de start van de campagne Orange the World van de Soroptimisten. Een campagne waarmee aandacht wordt gevraagd om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. En dat is waar ook Free a Girl zich voor inzet!

De Soroptimisten hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor het project ‘School for Justice’ van Free a Girl. Met diverse acties zoals de jaarlijkse filmavond en het evenement Lekker Nazomeren wisten de Soroptimisten, ondanks de corona-beperkingen, toch nog een bedrag van € 6.200 in te zamelen. Arjan Erkel dankte de soroptimisten voor hun in zet. “Met dit mooie bedrag kunnen weer een aantal jonge meiden een opleiding gaan volgen waarmee zij terugvechten tegen het leed dat hen is aangedaan. Deze meiden krijgen een kans voor een betere toekomst voor zichzelf en andere meisjes.”

In 2021 zullen de Soroptimisten zich gaan richten op een nieuw tweejarig project: Fier! Ook dat project richt zich op het verbeteren van de leefomstandigheden van vrouwen en meisjes, maar dan in Nederland.