Benefietfilm “Encore” Hilversum Filmtheater

06-06-2022

  SPECIALE BENEFIET VOORPREMIÈRE MET DANSFILM “ENCORE”

  Komende zondagochtend12 juni is voor het eerst in twee jaar weer een filmvertoning voor het goede doel georganiseerd
  door Soroptimistclub Hilversum e.o. in samenwerking met het Filmtheater.Dit keer is het deexclusievevoorpremière van de Franse dansfilm Encore. De opbrengst van deze benefietvoorstellinggaat naar vrouwen in het Afrikaanse Mali.

  Encore is de nieuwste film van regisseur Cédric Klapisch, bekend van Retour en Bourgogne. De film vertelt het verhaal van balletdanseres Élise die na een blessure te horen krijgt dat ze nooit meer zal kunnen dansen. Ze begint aan een zoektocht naar een nieuw doel in haar leven. De hoofdrol wordt gespeeld door prima ballerina Marion Barbeau die danst bij het beroemde ballet van de Parijse Opera.

  Dit jaar zamelen deHilversumseSoroptimisten geld in voor het project She Growsdat vrouwen in het arme Afrikaanse Malihelpt. Het doel is om 1000 vrouwen in dat land te helpen om bomen te planten en te onderhouden om uiteindelijk van de opbrengst van boomproducten te kunnen leven.Daarbij werken de Soroptimisten samen met de internationale organisatie TreeAid. Het project in Mali is gekozen als onderdeel van 100 x Trees for Life. De wereldwijde organisatie Soroptimist International heeft het thema ‘Planting trees for a brilliant future’ gekozen om een link te leggen met de oprichting van de eerste Soroptimistclub in 1921 in Oakland, Californië. Deze pioniers beschermden100 jaar geleden de gigantische sequoia’s in het Redwood National Park. De voorstelling op zondag 12 juni start om 11 uur.

  Kaarten voor Encore kosten 19,50euro inclusief een drankje en huisgemaakte lekkernijverkrijgbaar vanaf 10.15 uur.

  De kaartverkoop loopt via de website van het Filmtheater