Donatie van menstruatieproducten aan de Voedselbank

26-11-2021

Donatie van menstruatieproducten aan de Voedselbank

Op 18 november 2021 gingen twee leden van Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek met dozen vol maandverband en tampons naar de Voedselbank Teylingen.  Deze Voedselbank bedient Warmond, Sassenheim en Voorhout. Leonie Zandbergen, vrijwilliger aldaar, ontving hen met open armen. Ze was heel blij met de spullen, omdat de vrouwelijke ‘klanten’ vaak geen geld te besteden hebben voor tampons (die zijn namelijk relatief duur) of maandverband. Menstruatie-armoede wordt dit genoemd. De klanten van de Voedselbank zijn gezinnen (van twee of meer personen) of alleenstaanden met een besteedbaar inkomen, dat lager is dan de vastgestelde norm. Het inkomen wordt regelmatig gecontroleerd en als klanten te veel inkomen hebben worden ze geschrapt van de lijst.

  Deze Voedselbank krijgt van grote bedrijven in de gemeente veel artikelen aangeleverd. Zij delen dit met de andere Voedselbanken in de regio (Lisse, Noordwijk) waar ze een goed contact mee hebben. Over en weer worden artikelen uitgewisseld. De Rotary zorgt voor cadeaus met Sinterklaas en kerstpakketten met een heel kerstdiner erin. Deze worden zelfs thuisbezorgd.

  De Voedselbank zorgt dus niet alleen voor voedsel, maar zij verzorgen het ‘Welzijn’ van hun klanten!

  Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek vond het heel mooi om met eigen ogen te zien en te ervaren hoe de Voedselbank werkt. De Voedselbank is zeker een goed doel voor donaties!

  Vrijwilligster Leonie Zandbergen van Voedselbank Teylingen neemt de donatie in ontvangst
  Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek helpt de Voedselbank menstruatie-armoede te bestrijden.