AFRIpads 2020-2021

Vanwege de situatie rondom het Corona virus, hebben we dit project uitgesteld tot volgend jaar.

Veel meisjes in achtergestelde gebieden in Afrika hebben geen toegang tot hygiënisch maandverband en gebruiken daarom doeken en zelfs bladeren om de bloedingen op te vangen. 1 op de 10 meisjes in Afrika verzuimt om die reden maandelijks 4-5 dagen van school of  geven school zelfs helemaal op. De sociale onderneming Afripads produceert herbruikbaar maandverband waarmee vrouwen weer gewoon mee kunnen doen. De AFRIpads Foundation in Nederland zorgt ervoor dat de Afripads lokaal in Uganda, Malawi en Kenia wordt verspreid onder meisjes en jonge vrouwen. Een Menstrual Kit met verband kost € 5 en daarmee kan een meisje een heel jaar toe.

Wij streven er naar om tenminste tweeduizend meisjes voor een jaar te sponsoren. Voor meer informatie kijk op: AFRIpads Foundation

Corona actie

Meer dan 100 gezinnen in Velp kregen op 22 mei van de voedselbank een cadeaubon voor restaurant Si-Chuan te Velp.

Soroptimistclub Arnhem-Oost heeft daarvoor € 2.500 aan cadeaubonnen gedoneerd aan de Voedselbank Arnhem e.o., die deze bonnen uitgereikt heeft aan meer dan 100 gezinnen in Velp.  

None De cadeaubonnen kunnen gedurende 3 weken worden ingewisseld bij restaurant Si-Chuan in Velp. De eigenaresse van restaurant Si-Chuan, lid van de Soroptimistclub, wordt hierdoor ook ondersteund in deze moeilijke tijd.

De leden van de Soroptimistclub Arnhem-Oost hebben maandelijks een bijeenkomst met een etentje; door de corona maatregelen is dit in de afgelopen tijd niet mogelijk geweest. Met de uitgespaarde etentjes, circa € 20 per keer, hebben de soroptimisten een mooi bedrag bij elkaar gedoneerd. Dit werd nog aangevuld met bijdragen van zusterclub Arnhem!

None Op vrijdag, bij het ophalen van het voedselpakket voor de komende periode, werden de klanten van de Voedselbank in Velp verrast met een cadeaubon ter waarde van € 22 of € 30, afhankelijk van de grootte van het gezin. De reacties bij de uitreiking van de cadeaubonnen waren heel enthousiast. We weten zeker dat ze zullen genieten van de smakelijke maaltijden van restaurant Si-Chuan.  

Zo levert het coronavirus in Velp toch wat goeds op.

 

 

 

Lion Heart Foundation 2018-2019

Soroptimistclub Arnhem-Oost organiseerde op 9 november 2018 een zeer succesvolle benefietavond ‘Talks 4 Lion Heart’ om geld in te zamelen om de Lion Heart Foundation te ondersteunen in het terugdringen van moeder- en kindersterfte in Sierra Leone.

Er waren vier inspirerende sprekers, een markt en een loterij! Florine Bax, één van de gepassioneerde co-assistentes die de afgelopen drie maanden in Yele haar co-schappen heeft gelopen, gaf ook een presentatie over haar ervaringen in het ziekenhuis.

 

Pien en Florine Bax konden aan het eind van deze mooie avond namens de Lion Heart Foundation deze geweldige cheque van ruim € 12.000 in ontvangst nemen!
 

 

In 2018 ondersteunde Soroptimistclub Arnhem-Oost de Lion Heart Foundation om de moeder- en kindersterfte in Sierra Leona terug te dringen.

Om dat mogelijk te maken hield Soroptimistclub Arnhem-Oost het fundraise event Talks4LionHeart. Er spraken die avond vier gepassioneerde sprekers over inspirerende onderwerpen. De vertellingen waren in TED-stijl: kort en krachtig.

De sprekers:

Anwar Manlasadoon, columnist in de Gelderlander

Petra Hartman, beeldend kunstenaar

Melanie Jansen, violist en relatiemanager van het Gelders Orkest

Robert Sauerwein, hoogleraar parasitologie  aan de Radboud Universiteit.

Verder was er een markt met mooie producten: kleine kunstobjecten, Afrikaanse stoffen, wijn en boeken, en een loterij met fraaie, unieke prijzen. De avond werd muzikaal omlijst door Eaststream en aangekleed met een hapje en een drankje.

De Lion Heart Foundation, opgericht door 3 Nederlandse artsen, richt zich op het realiseren van goede gezondheidszorg voor zwangere vrouwen en pasgeborenen in Yele in Sierra Leone. Door middel van het steunen van het Healthy Baby Voucher Programma met € 10.000,- kunnen 60 vrouwen toegang krijgen tot professionele zorg tijdens en vlak na de zwangerschap. Dat was het doel van deze avond! De Lion Heart Foundation is opgericht in april 2006, en heeft het CBF keurmerk.

Meer informatie over Lion Heart Foundation vindt u op www.lion-heart.nl.

Stichting Moviera 2017

In 2017 ondersteunden wij de Stichting Moviera in Oosterbeek door kaarten te verkopen voor de voorstelling Hoop van Cirque de la Liberté, waarvan een deel van de opbrengst naar Moviera ging. Tevens konden mensen een "Aandeel in in een beter leven" kopen, waaraan tevens een veiling verbonden was met mooie prijzen. Ook werden er gewoon donaties gedaan. Aan het eind van dit project konden we een cheque ter waarde van € 3.700 overhandigen aan Liesbeth van Renssen van Moviera.

 

Moviera logo.jpg

Moviera zet zich in voor het voorkomen, bestrijden en stoppen van huiselijk geweld. Moviera houdt zich bezig met alles wat komt kijken bij een doeltreffende aanpak van huiselijk geweld, zoals voorlichting, preventie, signalering en registratie, opvang en begeleiding en het ontwikkelen van expertise. Dat doet Moviera onder meer door de slachtoffers van huiselijk geweld te helpen te herstellen van het geweld, diens krachten te versterken en sociale contacten in te schakelen om zo weer een veilig leven op te bouwen.
Het geven van weerbaarheidstrainingen is één van de manieren om de cliënten van Moviera te helpen weer een beter leven te krijgen. Soroptimistclub Arnhem-Oost wil daar graag aan bijdragen.  Voor meer informatie zie:
Moviera

Rhotia Valley Children's Home 2014-2015

Cheque in ontvangstname door Joris Koch en Ineke de Geer (Rhotia Valley ...(1).jpg

Project
2014-2015 stond in het teken van Rhotia Valley Children's Home. We zetten ons in om schoolgeld voor de middelbare scholieren van het Childrens Home bij elkaar te brengen. Met diverse kleine acties hebben we ruim 3000 euro verzameld.

Op 7 november 2014 hebben we met een grote benefiet avond  in het Beekdal Lyceum te Arnhem: Talks4Tanzania, met inspirerende vertellingen in TED stijl en een Afrikaanse markt ruim 10.000 euro ingezameld.

Met de bijdrage van het Algemeen Fonds en nog wat andere bijdragen uit o.a. wijnverkoop en Koningsdagmarkt hebben we het project afgesloten met bijna 16.000 euro. Dat betekent dat het voortgezet onderwijs voor de kinderen van Rhotia Valley voor 4 jaar is gewaarborgd.

€ 10.000 maakt 3 jaar voortgezet onderwijs mogelijk voor de kinderen van Rhotia Valley

9 november 2014 - Talks4Tanzania, een fundrasing event georganiseerd door Soroptimistclub Arnhem-Oost, heeft afgelopen vrijdag 7 november € 10.000 opgeleverd voor Rhotia Valley Children's Home.

image003(1).png

Op het event van 7 november jl vertelden 4 bevlogen sprekers hun inspirerende verhaal: Alex van Hooff, Estée Strooker, Dave Blank en Annemarie van Gaal. Een toepasselijke  locatie: het Beekdal Lyceum Arnhem. De vertellingen werden afgewisseld door optredens van de musici Maaike Thissen en Michiel Schotanus. Verder konden bezoekers zich vergapen aan fraaie spullen op de Afrikaanse markt en was er een loterij met aantrekkelijke prijzen. De belangstelling voor dit event was groot. Er waren 225 kaarten verkocht en daarmee was het uitverkocht. Tientallen sponsoren, de honderden bezoekers en alle vrijwilligers zorgden ervoor dat de opbrengst van de kaartverkoop volledig naar het goede doel ging: het voortgezet onderwijs voor 24 kinderen van het Rhotia Valley Children's Home.

Aan het eind van de avond nam Joris Koch, initiatiefnemer van Rhotia Valley Children's Home, samen met bestuurslid Ineke de Geer, de cheque van € 10.000 in ontvangst. Daarmee is voortgezet onderwijs voor de 24 kinderen van het Rhotia Valley Children's Home niet voor 2 jaar, maar zelfs voor 3 jaar, zeker gesteld! 

Pendaeli (l) and Wilhelmina (r) want to be office clerck and engineer(1).jpg

Meer informatie over Rhotia Valley en het soroptimisme vindt u op www.rhotiavalley.com.