Afripads 2019-2020

Veel meisjes in achtergestelde gebieden in Afrika hebben geen toegang tot hygiënisch maandverband en gebruiken daarom doeken en zelfs bladeren om de bloedingen op te vangen. 1 op de 10 meisjes in Afrika verzuimt om die reden maandelijks 4-5 dagen van school of  geven school zelfs helemaal op. De sociale onderneming Afripads produceert herbruikbaar maandverband waarmee vrouwen weer gewoon mee kunnen doen. De Foundation Afripads in Nederland zorgt ervoor dat de Afripads lokaal in Uganda, Malawi en Kenia wordt verspreid onder meisjes en jonge vrouwen. Een Menstrual Kit met verband kost € 5 en daarmee kan een meisje een heel jaar toe.

Wij streven er naar om tenminste duizend meisjes voor een jaar te sponsoren. Voor meer informatie kijk op: Afripads Foundation

Lion Heart Foundation 2018-2019

Soroptimistclub Arnhem-Oost organiseerde op 9 november 2018 een zeer succesvolle benefietavond ‘Talks 4 Lion Heart’ om geld in te zamelen om de Lion Heart Foundation te ondersteunen in het terugdringen van moeder- en kindersterfte in Sierra Leone.

Er waren vier inspirerende sprekers, een markt en een loterij! Florine Bax, één van de gepassioneerde co-assistentes die de afgelopen drie maanden in Yele haar co-schappen heeft gelopen, gaf ook een presentatie over haar ervaringen in het ziekenhuis.

 

Pien en Florine Bax konden aan het eind van deze mooie avond namens de Lion Heart Foundation deze geweldige cheque van ruim € 12.000 in ontvangst nemen!
 

 

Dit jaar ondersteunt Soroptimistclub Arnhem-Oost de Lion Heart Foundation om de moeder- en kindersterfte in Sierra Leona terug te dringen.

Om dat mogelijk te maken houdt Soroptimistclub Arnhem-Oost op vrijdagavond 9 november a.s. het fundraise event Talks4LionHeart. U kunt die avond vier gepassioneerde sprekers verwachten over inspirerende onderwerpen. De vertellingen zijn in TED-stijl: kort en krachtig.

De sprekers:

Anwar Manlasadoon, columnist in de Gelderlander

Petra Hartman, beeldend kunstenaar

Melanie Jansen, violist en relatiemanager van het Gelders Orkest

Robert Sauerwein, hoogleraar parasitologie  aan de Radboud Universiteit.

Verder is er een markt met mooie producten: kleine kunstobjecten, Afrikaanse stoffen, wijn en boeken, en een loterij met fraaie, unieke prijzen. De avond wordt muzikaal omlijst door Eaststream en aangekleed met een hapje en een drankje.

De Lion Heart Foundation, opgericht door 3 Nederlandse artsen, richt zich op het realiseren van goede gezondheidszorg voor zwangere vrouwen en pasgeborenen in Yele in Sierra Leone. Door middel van het steunen van het Healthy Baby Voucher Programma met € 10.000,- kunnen 60 vrouwen toegang krijgen tot professionele zorg tijdens en vlak na de zwangerschap. Dat is het doel van deze avond! De Lion Heart Foundation is opgericht in april 2006, en heeft het CBF keurmerk.

Het event begint vrijdagavond 9 november om 19.15 uur en vindt plaats in het Beekdal Lyceum Arnhem. Het programma start om 20.00 uur en duurt tot 22.15 uur.

Kaarten à 29,50 euro kunt u vóór 7 november bestellen via talks4lionheart@gmail.com. Na ontvangst van uw betaling, ontvangt u een entreebewijs per email.  

Meer informatie over Lion Heart Foundation en het soroptimisme vindt u op www.lion-heart.nl en www.soroptimist.nl.

Rhotia Valley Children's Home 2014-2015

Cheque in ontvangstname door Joris Koch en Ineke de Geer (Rhotia Valley ...(1).jpg

Project
2014-2015 stond in het teken van Rhotia Valley Children's Home. We zetten ons in om schoolgeld voor de middelbare scholieren van het Childrens Home bij elkaar te brengen. Met diverse kleine acties hebben we ruim 3000 euro verzameld.

Op 7 november 2014 hebben we met een grote benefiet avond  in het Beekdal Lyceum te Arnhem: Talks4Tanzania, met inspirerende vertellingen in TED stijl en een Afrikaanse markt ruim 10.000 euro ingezameld.

Met de bijdrage van het Algemeen Fonds en nog wat andere bijdragen uit o.a. wijnverkoop en Koningsdagmarkt hebben we het project afgesloten met bijna 16.000 euro. Dat betekent dat het voortgezet onderwijs voor de kinderen van Rhotia Valley voor 4 jaar is gewaarborgd.

€ 10.000 maakt 3 jaar voortgezet onderwijs mogelijk voor de kinderen van Rhotia Valley

9 november 2014 - Talks4Tanzania, een fundrasing event georganiseerd door Soroptimistclub Arnhem-Oost, heeft afgelopen vrijdag 7 november € 10.000 opgeleverd voor Rhotia Valley Children's Home.

image003(1).png

Op het event van 7 november jl vertelden 4 bevlogen sprekers hun inspirerende verhaal: Alex van Hooff, Estée Strooker, Dave Blank en Annemarie van Gaal. Een toepasselijke  locatie: het Beekdal Lyceum Arnhem. De vertellingen werden afgewisseld door optredens van de musici Maaike Thissen en Michiel Schotanus. Verder konden bezoekers zich vergapen aan fraaie spullen op de Afrikaanse markt en was er een loterij met aantrekkelijke prijzen. De belangstelling voor dit event was groot. Er waren 225 kaarten verkocht en daarmee was het uitverkocht. Tientallen sponsoren, de honderden bezoekers en alle vrijwilligers zorgden ervoor dat de opbrengst van de kaartverkoop volledig naar het goede doel ging: het voortgezet onderwijs voor 24 kinderen van het Rhotia Valley Children's Home.

Aan het eind van de avond nam Joris Koch, initiatiefnemer van Rhotia Valley Children's Home, samen met bestuurslid Ineke de Geer, de cheque van € 10.000 in ontvangst. Daarmee is voortgezet onderwijs voor de 24 kinderen van het Rhotia Valley Children's Home niet voor 2 jaar, maar zelfs voor 3 jaar, zeker gesteld! 

Pendaeli (l) and Wilhelmina (r) want to be office clerck and engineer(1).jpg

Meer informatie over Rhotia Valley en het soroptimisme vindt u op www.rhotiavalley.com .