.

Welkom op de clubpagina van Soroptimistclub Arnhem.

Club Arnhem is een enthousiaste club van vakvrouwen. Vrouwen met een grote diversiteit in beroep en leeftijd. Vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen op een zo breed mogelijk vlak. De afgelopen jaren zamelden we onder andere geld in om vrouwen in India een fabriekje te laten starten en ondersteunden we stichting Leergeld Arnhem met fietsen, computers en geld voor kinderen die anders niet mee kunnen doen aan schoolactiviteiten. In 2018/2019 hebben we ons ingezet voor Bio Vakantieoord waar gehandicapte kindenen samen met hun naaste familie kunnen genieten van een vakantie en het project School for Justice (initiatief van Free a Girl).

 

Handen uit de mouwen voor Bio Vakantieoord

Voor Bio Vakantieoord werd een prachtig speels en kunstzinning plan ontwikkeld voor een recreatieruimte voor gehandicapte kinderen en hun broertjes en zusjes. De filmklassieker Jungle Boek werd het uitgangspunt voor het ontwerp omdat de voormalige ruimte Baloe werd genoemd. Samen met de dames van Vice Versa Gelderland (vrouwelijke ondernemers) zijn we enkele maanden in touw geweest om een origineel ontwerp te realiseren en materialen gesponsord te krijgen voor dit project. Op 12 oktober werden dan echt de handen uit de mouwen gestoken en werden muren geschilderd, prachtige wandschilderingen gemaakt, kussen en gordijnen genaaid en nieuwe vloeren gelegd. De speelzaal werd omgetoverd in een ware jungle, inclusief bananenbomen.

 

Met financiele steun van de Rotary Kabeljauw uit Oosterbeek en de Dullertsstischting is zelfs een tillift geplaatst zodat de kinderen vanuit hun rolstoel -al bananen plukkend - in de ballenbak kunnen rollen. De recreatieruimte is op 8 februari jl feestelijk geopend, waarbij aan Bio ook nog eens een mooie een cheque kon worden overhandigd.