Kunstveiling Soroptimisten groot succes!

09-10-2021

Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal kon donderdagavond 7 oktober, na afloop van de kunstveiling een cheque van € 15.500 overhandigen aan de stichting Ruby and Rose. De veiling was het slotstuk van het 25 jarig bestaan van de Soroptimistclub. De ruim 100 bezoekers van de veiling beleefden, onder leiding van de bevlogen veilingmeester JP, een enerverende avond, die uiteindelijk € 12.000 opbracht voor het goede doel. Samen met de opbrengst van eerdere acties is de uiteindelijke bijdrage aan het lustrumproject Ruby and Rose een stuk hoger uitgevallen dan in eerste instantie was gedacht.

  ‘Dat we Ruby and Rose met € 15.500 kunnen steunen om onderzoek naar gynaecologische kanker te kunnen doen, overtreft onze stoutste verwachtingen’, aldus voorzitter Margriet Wienecke. ‘Als Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal wilden we in ons lustrumjaar aan de weg timmeren met interessante activiteiten, die we waar mogelijk konden combineren met het inzamelen van geld. We zijn, nog net voor Corona, gestart met een tweetal lezingen. Een geplande theatervoorstelling en een werelddiner konden vanwege Corona helaas niet doorgaan. Het kunstproject, waarvoor 25 kunstenaars aan het werk zijn geweest hebben we gelukkig wel kunnen uitvoeren. De expositie en de veiling van de 25 unieke kunstwerken, die door de kunstenaars belangeloos beschikbaar zijn gesteld, moesten we echter een jaar uitstellen’.

  Kunstproject
  De 25 kunstenaars uit Rhenen, Veenendaal en de regio zijn allen aan het werk gegaan op basis van een aan hen uitgereikte stalen vogel. De vogel was speciaal ontworpen voor het lustrumjaar van de soroptimistclub. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een enorme variatie aan 2- en 3 dimensionale kunstwerken. Soms is de stalen vogel in het kunstwerk verwerkt en soms heeft deze alleen als inspiratiebron gediend. Van de kunstwerken zijn prachtige ansichtkaarten gemaakt, die nog steeds te koop zijn via de website www.kunstveilingveenendaal.nl Op de website is ook te zien welke kunstenaars mee hebben gedaan en welke kunstwerken zij hebben gemaakt.

  Ruby and Rose
  De stichting Ruby and Rose maakt zich sterk voor meer onderzoek op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het geven van voorlichting over deze vrouwenkankers. Dit is hard nodig omdat er nog te weinig kennis is over deze specifieke vormen van kanker bij vrouwen. Elk jaar worden in Nederland nog steeds ruim 4750 vrouwen slachtoffer van één van de vormen van gynaecologische kanker.
  Meer informatie is te vinden op www.rubyandose.nl