Ruby and Rose

  • Club Rhenen Veenendaal

Ruby and Rose

 Ruby and Rose steunt onderzoek naar gynaecologische kanker

Prof. dr. Leon Massuger, gynaecoloog-oncoloog in het Radboudumc te Nijmegen en oprichter van de stichting, zag en ziet dagelijks het verdriet, de pijn en het diepe leed dat vrouwen treft met de diagnose gynaecologische kanker. Dáár wilde hij iets aan doen. Er is namelijk te weinig aandacht voor vormen van kanker die alleen de vrouw kunnen treffen. Jaarlijks krijgen ca. 4500 vrouwen een vorm van kanker aan o.a. de baarmoederhals, baarmoeder, eierstokken en schaamlippen. Ongeveer 1500 vrouwen overlijden aan de gevolgen. Prof. dr. Leon Massuger houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek naar eierstokkanker. Volgens hem is dit de moeilijkste vorm van kanker die meestal pas in een zeer laat stadium wordt vastgesteld. Dit komt omdat de ziekte, die zich m.n. in de buikholte uitbreidt, alle ruimte heeft om zich zonder veel symptomen te ontwikkelen. De oorzaak van deze verschrikkelijke aandoening is nog volstrekt onbekend. Prof. dr. Leon Massuger droomt van een toekomst, waarin vrouwenkanker en met name eierstokkanker te voorkomen en/of goed te behandelen is. Onderzoeksprojecten moeten hiervoor worden gefinancierd, met als uiteindelijk doel een langere levensverwachting voor vrouwen met deze agressieve vorm van kanker. Want elke vrouw met vrouwenkanker, is er één te veel.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.