Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Uithoorn De Ronde Venen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Uithoorn De Ronde Venen

Wij zetten ons in voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen (meisjes) op regionaal, landelijk en internationaal niveau.
Recent hebben wij aan de volgende projecten, stichtingen een financiële ondersteuning gegeven:

  • Linda Foundation
  • AMREF Flying Docters
  • Centrum tegen Seksueel Geweld, regio
  • Amsterdam/Amstelland.
  • Thamenthuis in De Kwakel.
  • Stichting 4life
  • Stichting Johannes Hospitium in Wilnis.

Daarnaast ondersteunen wij de projecten van de internationale Soroptimistclub, zoals Back to School, Free a Girl en My Book Buddy. Dit alles doen wij d.m.v. het organiseren van grote en kleine activiteiten/acties.

Samen sterk
Wij vinden saamhorigheid binnen de club belangrijk, daar wij geloven in “samen doen”.
We gaan regelmatig met elkaar op stap, organiseren  o.a. een Nieuwjaarsborrel, zomeruitjes en een running diner voor alle leden + partners.

Spreekt de Soroptimistclub URV je aan, neem dan gerust contact met ons op:

uithoornderondevenen@soroptimist.nl

We hebben ook een Facebook pagina 

Wij hebben ongeveer 9 maal per clubjaar een clubavond.

Ons profiel

Bestuur

PresidentErica Handofsky
Vice-presidentErna de Lange
PenningmeesterPetra van Dort
SecretarisBerna van der Wilt
AssessorMarja Becker

Wie zijn wij
Onze Soroptimistclub URV  is in april 2000 opgericht en  bestaat  uit ruim 30 enthousiaste vrouwen uit de regio Uithoorn en de Ronde Venen. 

Werkwijze van onze club
Wij hebben ongeveer 9 maal per clubjaar een clubavond. Onze bijeenkomsten  vinden  op wisselende avonden in de week,  tussen 20.00 uur en 22.30 uur plaats  op een vaste locatie in de regio. We starten met een korte vergadering, hebben vervolgens een pauze met een hapje en een drankje en sluiten af met een thema. Deze thema’s zijn verschillend.  We nodigen hier een gastspreker voor uit en we maken gebruik van de kennis die we als leden zelf hebben.

Naast deze  reguliere bijeenkomsten vergaderen er verschillende commissies in kleine kring. Deze  commissies zijn eind verantwoordelijk voor de organisatie van een activiteit.  Voorbeelden hiervan zijn: onze Ladies Golfdag, de bridgedrive en het organiseren  van verschillende workshops.

Nieuws en acties

Ladies Golfdag 2018

Zaterdag 25 augustus 2018 vond onze 6e Ladies Golfdag op Golfpark Wilnis plaats. De dames van Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen konden een cheque van €19.000,- overhandigen aan Linda Foundation en AMREF Flying Docters.

De golfsters liepen een Texas Scramble over 9 holes en werden op de holes door een sponsor gefêteerd op een hapje en/of drankje. De clinic-ers kregen onder leiding van 3 Pro’s les in de beginselen van het golfen. Ondanks het wisselende weer was iedereen even enthousiast. Na afloop stond er, voorafgaand aan het diner, voor iedereen een glas champagne met bijpassend hapje klaar. Tijdens het diner was er een modeshow met aansluitend een loterij met fantastische prijzen. Ook weer gesponsord door vele bedrijven uit de regio. Voor de holehouders was er een aangeklede borrel. En tijdens deze borrel werd er voor het eerst een veiling gehouden. Dit heeft mede geresulteerd in een fantastische opbrengst voor onze goede doelen. Alle deelnemers en sponsoren hebben er aan bijgedragen dat wij een geweldige opbrengst van €19.000,- hebben gerealiseerd.

De 7e editie van de Ladies Golfdag vindt plaats op zaterdag 31 augustus 2019.

Voor meer informatie stuur een email naar:

ladiesgolfdagwilnis@gmail.com

Lustrum Ladies Golfdag 2017

Het 1LUSTRUM LADIES GOLFDAG SOROPTIMISTCLUB URV levert €14.000 op voor Thamer Thuis en het Johannes Hospitium

Zaterdag 26 augustus heeft de Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen voor de 5e keer hun Ladies Golfdag georganiseerd op Golfpark Wilnis. Om 12:00 uur gingen er 22 flights van start met de gunshotwedstrijd en om 13:00 uur was er voor de andere deelnemende dames een clinic verzorgd door Golf Academy Wilnis.

Na de sportieve activiteiten konden de dames op het terras, uitkijkende over de golfbaan, genieten van een heerlijke High Wine verzorgd door het restaurant van Golfpark Wilnis. Tijdens de High Wine was er een wervelende modeshow verzorgd door JAMIE JOELLE uit Abcoude en werd er een loterij gehouden waarbij spetterende prijzen te winnen waren.

Het was een groot succes wat mede mogelijk is gemaakt door de vele sponsoren die de dames voorzagen van een hapje of een drankje. En ook hadden vele plaatselijke ondernemingen prijzen beschikbaar gesteld voor de loterij.

De opbrengst van deze dag is een bedrag van maar liefst €14.000 bestemd voor Stichting Thamer Thuis in De Kwakel en het Johannes Hospitium in De Ronde Venen. Beiden hospices bieden hoogwaardige zorg aan mensen die niet lang meer te leven hebben. Voor meer info kunt u kijken op Thamer Thuis en op Johannes Hospitium.