Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Uithoorn De Ronde Venen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Samen doen
Wij zijn een club van ongeveer dertig enthousiaste vrouwen (bijna) allen wonende in de gemeente Uithoorn of de Ronde Venen. Wij zetten ons in voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen (meisjes) op regionaal, landelijk en internationaal niveau.
Wij vinden saamhorigheid binnen de club belangrijk. Wij geloven in “samen doen”. Naast onze vergaderingen (in grote en kleine kring) gaan we regelmatig met elkaar op stap, organiseren  bijv. de Nieuwjaarsborrel, gezellige zomeruitjes en een running diner voor alle leden + partners.

We hebben ook een Facebook pagina 

Soroptimistclub Uithoorn De Ronde Venen

Recent hebben wij aan de volgende projecten, stichtingen een financiële ondersteuning gegeven of actief aan  deelgenomen:

  • Gezinsbuddy De Ronde Venen
  • Stichting Hoogvliegers
  • Kinderboerderij De Olievaar
  • Linda Foundation
  • AMREF Flying Docters
  • Centrum tegen Seksueel Geweld, regio Amsterdam/Amstelland.
  • Hospitium Thamenthuis in De Kwakel.
  • Stichting 4life
  • Stichting Johannes Hospitium in Wilnis.

Naast lokale en regionale ondersteunen wij ook de projecten van de internationale Soroptimistclub, zoals Orange the world, Back to School, Free a Girl en My Book Buddy. Dit alles doen wij d.m.v. het organiseren van grote en kleine activiteiten en acties.

Ons profiel
Onze Soroptimistclub URV  is in april 2000 opgericht en bestaat  uit een groep van 30 enthousiaste vrouwen uit de regio Uithoorn en de Ronde Venen. 

Bestuur

President Erica Handofsky
Vice-presidentNicoline Matser
PenningmeesterPetra van Dort
SecretarisLinda Ruijgrok
AssessorBerna van der Wilt

Werkwijze van onze club
Wij hebben ongeveer 9 maal per clubjaar een clubavond. Onze bijeenkomsten  vinden  op wisselende avonden in de week,  tussen 20.00 uur en 22.30 uur plaats  op een vaste locatie in de regio. We starten met een korte vergadering, hebben vervolgens een pauze met een hapje en een drankje en sluiten af met een thema. Deze thema’s zijn verschillend.  We nodigen hier een gastspreker voor uit en we maken gebruik van de kennis die we als leden zelf hebben.

Naast deze  reguliere bijeenkomsten vergaderen er verschillende commissies in kleine kring. Deze  commissies zijn eind verantwoordelijk voor de organisatie van een activiteit.  Voorbeelden hiervan zijn: onze Ladies Golfdag, de bridgedrive en het organiseren  van verschillende workshops.

Nieuws en acties

ORANGE THE WORLD 2024

Orange the World is de internationale campagne
tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.
Vanaf 25 november tot 10 december is er
keihard nee gezegd tegen geweld tegen vrouwen.
Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw
of ander object door overheden is een vast
onderdeel van Orange the World.
De kleur oranje staat symbool voor een
zonnige toekomst, vrij van geweld tegen
vrouwen en meisjes.
Ook wij zijn weer actief geweest.

Hoogvliegers

Tijdens onze laatste jaarlijkse Ladies Golfdag is er een ballonvaart voor 6 personen door de Stichting #Hoogvliegers op de veiling aangeboden. Op een prachtige avond in augustus 2020 was het dan zo ver. eeen van onze leden zei: “Een prachtige avond om nooit te vergeten met een mooie opbrengt voor het goede doel.”

Ladies Golfdag 2018

Zaterdag 25 augustus 2018 vond onze 6e Ladies Golfdag op Golfpark Wilnis plaats. De dames van Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen konden een cheque van €19.000,- overhandigen aan Linda Foundation en AMREF Flying Docters.

De golfsters liepen een Texas Scramble over 9 holes en werden op de holes door een sponsor gefêteerd op een hapje en/of drankje. De clinic-ers kregen onder leiding van 3 Pro’s les in de beginselen van het golfen. Ondanks het wisselende weer was iedereen even enthousiast. Na afloop stond er, voorafgaand aan het diner, voor iedereen een glas champagne met bijpassend hapje klaar. Tijdens het diner was er een modeshow met aansluitend een loterij met fantastische prijzen. Ook weer gesponsord door vele bedrijven uit de regio. Voor de holehouders was er een aangeklede borrel. En tijdens deze borrel werd er voor het eerst een veiling gehouden. Dit heeft mede geresulteerd in een fantastische opbrengst voor onze goede doelen. Alle deelnemers en sponsoren hebben er aan bijgedragen dat wij een geweldige opbrengst van €19.000,- hebben gerealiseerd.

De 7e editie van de Ladies Golfdag vindt plaats op zaterdag 31 augustus 2019.

Voor meer informatie stuur een email naar:

ladiesgolfdagwilnis@gmail.com

Lustrum Ladies Golfdag 2017

Het 1LUSTRUM LADIES GOLFDAG SOROPTIMISTCLUB URV levert €14.000 op voor Thamer Thuis en het Johannes Hospitium

Zaterdag 26 augustus heeft de Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen voor de 5e keer hun Ladies Golfdag georganiseerd op Golfpark Wilnis. Om 12:00 uur gingen er 22 flights van start met de gunshotwedstrijd en om 13:00 uur was er voor de andere deelnemende dames een clinic verzorgd door Golf Academy Wilnis.

Na de sportieve activiteiten konden de dames op het terras, uitkijkende over de golfbaan, genieten van een heerlijke High Wine verzorgd door het restaurant van Golfpark Wilnis. Tijdens de High Wine was er een wervelende modeshow verzorgd door JAMIE JOELLE uit Abcoude en werd er een loterij gehouden waarbij spetterende prijzen te winnen waren.

Het was een groot succes wat mede mogelijk is gemaakt door de vele sponsoren die de dames voorzagen van een hapje of een drankje. En ook hadden vele plaatselijke ondernemingen prijzen beschikbaar gesteld voor de loterij.

De opbrengst van deze dag is een bedrag van maar liefst €14.000 bestemd voor Stichting Thamer Thuis in De Kwakel en het Johannes Hospitium in De Ronde Venen. Beiden hospices bieden hoogwaardige zorg aan mensen die niet lang meer te leven hebben. Voor meer info kunt u kijken op Thamer Thuis en op Johannes Hospitium.