Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o.

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Webinar ‘Zijn mijn tenen te lang of jouw voeten te groot?’

Met hoffelijkheid de verruwing te lijf?!

donderdag 22 april, 20.00 uur

Verruwing van de samenleving is de dagelijkse realiteit – een zorgelijke ontwikkeling. Stonden we aan het begin van de coronapandemie nog te applaudisseren voor zorgmedewerkers, tegenwoordig huren ziekenhuizen extra beveiliging in om boze burgers buiten de deur te houden. Emotie, agressie en grensoverschrijdend gedrag komen overal in de maatschappij voor.

Webinar programma

  • 19.45 – 20.00 uur        virtuele inloop
  • 20.00 – 20.05 uur       opening en welkom door Janine van Niel
  • 20.05 – 20.50 uur       Caroline Koetsenruijter en Sybrand Buma, gaan met elkaar in gesprek over de verruwing van de samenleving – en de remedie daartegen
  • 20.50 – 21.05 uur       muzikaal intermezzo van celliste Jobine Siekman
  • 21.05 – 21.55 uur        Masterclass Jan Jaap van Weering
  • 21.55 – 22.00 uur       afsluiting

Janine van Niel treedt deze avond op als moderator.

In het programma is ook ruimte om via de chat vragen te stellen aan de deskundigen.

Geef voor de toekomst van meisjes en vrouwen!

De opbrengst van de avond komt ten goede aan het internationale project Niños de Guatemala, een NGO met Nederlandse roots die tot doel heeft de toegang tot onderwijs voor meisjes in Guatemala te vergroten. Daarnaast sponsor je met je deelname het regionale Project ‘Kans’, onderdeel van IBCE, de multiculturele welzijnsorganisatie gericht op integratie en economische ontwikkeling van statushouders.

Extra: Onder de deelnemers van het webinar worden een gesigneerde uitgave van het boek ‘Jij moet je bek houden’, geschreven door Caroline Koetsenruijter, een door Jan Jaap van Weering gesigneerde uitgave van zijn boek ‘Distinguished look at’ en een gesigneerde uitgave van het boek ‘Tegen het cynisme’ van Sybrand Buma, verloot.

Aanmelden: Koop hier (via eventbrite) je ticket voor slechts 25 euro, de volledige opbrengst gaat naar onze goede doelen die hierboven en hieronder zijn beschreven. Na betaling ontvang je, ongeveer een week voor het webinar de Zoomlink om deel te kunnen nemen.

Projecten 2020-2021

Ons thema voor deze periode is “Humor”, hiermee kunnen we in deze roerige tijden het allemaal wat draaglijker maken. De projecten die wij dit bestuursjaar steunen zijn:

Om onze projecten te kunnen steunen organiseren wij jaarlijks een bridgedrive, maar zowel in 2020 als in 2021 zijn deze afgelast vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Daarom hebben we in 2021 voor het eerst een webinar georganiseerd.

Het boek met de recepten van de befaamde bridgelunches is nog steeds verkrijgbaar. Meer informatie hierover is te vinden onderaan deze webpagina.

Nieuwe leden

Betrokkenheid, inspiratie en motivatie van onze leden zijn de pijlers waarop onze club is gebouwd. Om dat ook naar de toekomst toe voldoende te kunnen waarborgen zijn we voortdurend bezig om mensen te vinden die hetzelfde gedachtengoed onderschrijven.

Het is mooi om te ervaren hoe een groep vrouwen, die meestal een druk bestaan hebben als ondernemer, manager, kunstenaar, vrijwilliger, etc. zich steeds weer inzet voor de mensen die het minder hebben in de samenleving. Een soroptimist leert een diversiteit aan beroepen en mensen kennen, levert een bijdrage aan het gedachtengoed Soroptimisme en krijgt inspiratie van de interessante avonden die worden georganiseerd. Het geeft een goed gevoel een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een wereld waar het geluk niet voor iedereen is weggelegd.

In meer dan 125 landen zetten circa 100.000 vrouwen hun kennis, vaardigheden en netwerk in om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren door middel van projecten en fundraising.

Ons profiel

Soroptimist Voorburg/Rijswijk e.o. is een serviceclub die deel uitmaakt van de wereldwijde organisatie van Soroptimist International. In meer dan 125 landen zetten circa 100.000 vrouwen hun kennis, vaardigheden en netwerk in om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren door middel van projecten en fundraising. De Unie van Soroptimistclubs (Nederland, Suriname en Curaçao) telt ruim 100 clubs met zo’n 3.500 leden.

Onze club telt 44 vrouwen die werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest in zeer uiteenlopende functies en beroepen. We streven naar een zo groot mogelijke diversiteit in ons ledenbestand. In principe is elk beroep daarom maar eenmaal vertegenwoordigd. Ook in leeftijd is er een grote variatie in de club, het oudste lid is 98 jaar en het jongste lid 38 jaar.

Wij organiseren één avond in de maand een bijeenkomst op een locatie in Leidschendam indien dit mogelijk is of anders een digitale bijeenkomst.

Nieuws

Nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief over onze doelen en activiteiten in 2018 is te lezen door op onderstaande link te klikken

De Bridgelunch – receptenboek

Ieder jaar organiseert club Voorburg-Rijswijk eo een bridgedrive waar een aantal leden ook zelf de bridgelunch bereidt. De recepten van deze lunches zijn verzameld en in dit prachtige geïllustreerde boek samengebracht. De Bridgelunch bevat 28 recepten van salades, hartige taarten, hartige hapjes en zoete taarten die de afgelopen jaren zijn gemaakt. Heerlijke recepten voor een lunch of diner.

Jaar van uitgave is 2019.
Het boek kost 15 euro (exclusief verzendkosten).
Email adres: voorburgrijswijk@soroptimist.nl

Orange the world

Wij ondersteunen Orange the world ook weer in 2020, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. De campagne start op 25 november 2020 en duurt 16 dagen tot 10 december (de dag van de rechten van de mens). Met de kleur oranje kan je laten zien dat je de campagne ondersteunt. Er is door diverse lokale media (krant en radio) veel aandacht geschonken aan deze actie. In Leidschendam is het gebied rondom de sluis oranje verlicht door Stichting Licht op de Sluis. Er is een actievlag gehesen bij het raadhuis van Leidschendam-Voorburg (zie foto). De burgemeester heeft zijn blog aan het onderwerp gewijd en er worden posters en flyers bij de huisartsen verspreid.

Meer informatie over de campagne vind je op Orange the World.