Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Vught Lumineus

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Vught Lumineus

Op onze eigen website is nog veel meer te lezen over onze club en onze activiteiten en acties. Neem ook eens een kijkje in onze webshop.

Club Vught Lumineus is een enthousiaste club vakvrouwen die op een zichtbare manier haar bijdrage wil leveren in Vught.

Ons profiel

Club Vught Lumineus is een enthousiaste club vakvrouwen die op een zichtbare manier haar bijdrage wil leveren in Vught, door de keuze van de projecten maar ook door duidelijk aanwezig te zijn in de gemeenschap. We zijn actief sinds 2005 en hebben een boeiende mix van vrouwelijk talent. Zowel vrouwelijke ondernemers, in bestuurlijke functies als in zorg, onderwijs, rechterlijke macht en creatieve beroepen.

Het zijn juist de verschillen van al deze beroepen en persoonlijkheden die kleur en inhoud geven aan onze club en die we ‘tot op het bot’ koesteren. Wij staan altijd open voor nieuwe vakvrouwen die de kracht voelen om iets extra’s te doen voor anderen, naast het werk en vaak ook een gezin. Het is niet ons doel om een vriendinnenclub te zijn maar we snappen wel dat door ‘onze manier van doen’ er dierbare vriendschappen ontstaan!

Nieuws

8500 euro opbrengst voor MyBookBuddy

Door onze prachtige opbrengst kunnen wij 3 scholen sponsoren. de Ecola Dassago in Burkina Faso kreeg een bedrag van 3.400 euro.Hierdoor gaat deze school ook onze naam dragen. Verder konden wij twee nog te bouwen scholen in Kenia een bijdrage geven. De Esiamboko school – 2.000 euro en de Mumias school 2.183 euro.

Benefietdiner SamenSterk zeer succesvol

Het eerste benefietdiner wat wij organiseerde op 14 april 2018 was een doorslaand succes. Met inspirerend vermaak van het Koning Willem I College uit Den Bosch en Cirke Banda was het een heerlijke avond. De culinaire verzorging lag in handen van Ida Gunning, ook lid van club Vught Lumineus. Graag nodigen wij u nu al uit voor het benefietdiner in april 2019. Een benefietdiner waarbij we weer naast (h)eerlijk eten ook verrassend vermaak gaan bieden.Het belooft wederom een unieke avond te worden waarbij de opbrengst ten goede komt aan nog nader bekend te maken goede doelen.

SisterRun

De SisterRun is van 2009 tot 2016 hét sportevenement van Soroptimistclub Vught Lumineus geweest. Met atletiekvereniging Prins Hendrik als start- en eindpunt, een wandel- en hardlooproute door de Vughts natuur.

In 2009 en 2010 zijn wij gestart met lopen voor het UAF, een stichting voor vluchteling studenten, het was een bescheiden start met 100 deelnemers. Kenmerkend was de gezellige sfeer. Met een mooie opbrengst van 7000,00 euro voor het UAF.

Vervolgens hebben wij twee jaar, 2011 en 2012, gelopen voor het Kinder Expertise Centrum Atlent in ‘s-Hertogenbosch. Hier helpt men kinderen en jeugdigen op weg naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid en ontplooiing. Vught Lumineus mocht diverse cheques overhandigen van in totaal 21.000 euro. Zo zijn bijvoorbeeld mobiele buitenspeltoestellen aangeschaft waar de kinderen veel plezier van hebben.

In 2013 en 2014 liepen wij voor Indian Mother & Child Nederland, 5 jaar onderwijs voor zes kansarme meisjes in India en één jaar voor Women Peace Council, een empowerment project voor vrouwen in India. In totaal 14.250 euro hebben we aan IMCN overhandigd.

In 2015 was het goede doel de Stichting Dream4Kids uit Rosmalen. Stichting Dream4Kids organiseert al meer dan 10 jaar droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die te kampen hebben met een jeugd-trauma. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal en vervult hun droomwens tijdens een droomdag. Zo krijgen ze weer moed en energie om in dromen te geloven. Begin mei 2015 konden wij 6000 euro doneren voor dit geweldige doel.

Tenslotte stond in 2016 het landelijke doel Syrie Back to School op het programma. Een hele generatie Syrische kinderen gaat verloren door gebrek aan onderwijs. Door prefab scholen te realiseren biedt je hen een toekomst. Wederom een zeer geslaagde SisterRun voor dit goede doel, met een mooie opbrengst van 4.000 euro.

Handen uit de mouwen – HUM

Wat is een HUM-actie of Handen Uit de Mouwen
Jaarlijks organiseren wij als club een aantal inspirerende ‘handen uit de mouwen’ activiteiten waar we echt iets concreet DOEN voor mensen uit onze omgeving.

Aardbeienverkoop 13 mei 2017

Als cadeautje voor moederdag of gewoon om het lentegevoel binnen te halen. Onze aardbeienverkoop was zeer succesvol. Wij mochten ruim 1300 euro overmaken naar Stichting Maatschappelijke Opvang Den Bosch.

Wandelochtend 9 april 2017

Een mooie parkwandeling met dementerende ouderen uit Boschwijk, Vught. Allemaal ouderen die anders niet zo maar die mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan. Na de wandeling een heerlijke high tea, met zelfgemaakte heerlijkheden. Het prachtige lenteweer maakte het een zeer geslaagde ochtend.

Lunch Met je Hart, 19 februari 2017

Stichting Met je Hart rekent af met eenzaamheid bij ouderen. Samen met deze stichting hebben we een superleuke middag verzorgd voor 15 ouderen met een lunch op Atletiekvereniging Prins Hendrik en daarna een rondleiding op Fort Isabella.

31 augustus 2014
Op deze mooie zondag hebben wij gekookt bij het Diner Kaffee in de Stenen Hut (locatie Zorgpark Voorburg). Hier wordt de laatste zondag van de maand door verschillende koks, voor maximaal 40 gasten een diner bereid. Het Diner Kaffee is bestemd voor mensen die ʻeen steuntje in de rug nodig hebbenʼ.

December 2013
Voor de Stichting de Locatie hebben wij in mei de kantine een opknapbeurt gegeven. De projectcommissie heeft daarna besloten om kadootjes te schenken voor 16 kinderen tijdens hun Sintviering. Keurig verpakt in Sintpapier hebben wij de kadootjes aangeboden met nog wat snoepgoed en pepernoten.

28 augustus 2013
De Stichting Bijzonder Gewoon organiseert voor kinderen met een verstandelijke beperking op maat gemaakte vrijetijdsbesteding, zoals sporten, muziek en gezellige uitjes. Als club hebben wij een huifkartocht georganiseerd. Een tocht van ongeveer 2 uur met een gezellige tussenstop in de speeltuin. Onderweg mocht, wie wilde, op de bok naast de koetsier zitten!

25 mei 2013
Nu eens letterlijk de handen uit de mouwen. Op zorgboerderij ‘ De Locatie ‘ in Vlijmen, een speciale plek voor bijzondere jeugdzorg. In en rond een karakteristieke boerderij bij het Engelenmeer kunnen kinderen en jongeren terecht in een stabiele omgeving. De kantine had een opknapbeurt nodig; hij was toe aan een verfje en schoonmaakbeurt.

18 augustus 2012
Een bezoek aan dierenpark de Oliemeulen met de moeders en kinderen van Stichting Samen Plezier. Een uitstapje voor (vaak alleenstaande) moeders met jonge kinderen met een minimum inkomen en/of sociale handicap.