The Hike – S.O.S. Kinderdorpen

  • Club Wieringerland

Wieringerland

The Hike – S.O.S. Kinderdorpen

 S.O.S. Kinderdorpen

Kinderen hebben recht op een veilige omgeving om op te groeien. Helaas is dit voor veel kinderen niet het geval. S.O.S. Kinderdorpen zet zich in voor de meest kwetsbare kinderen. Ze worgen dat kinderen, die zonder ouders op straat leven, worden opgevangen bij familie en als dat niet kan in één van de kinderdorpen. De kinderen krijgen op deze manier toegang tot voedsel, gezondheidszorg en onderwijs. En bovendien kunnen ze in een veilige omgeving opgroeien. Hierdoor krijgen de kinderen (weer) een toekomst.

Op 16 en 17 november 2019 werd door S.O.S. kinderdorpen ‘The Hike’ georganiseerd in Ghana. Twee leden van de Club Wieringerland (Klazien Bakker & Tineke Jongsma) liepen in november 2019 mee met ‘The Hike’, dwars over het platteland van Ghana. De omstandigheden waren loodzwaar, maar de moeite zeker de moeite waard. Hiermee hebben ze € 2.748,= opgehaald voor SOS Kinderdorpen.

Mochten er clubs zijn die geinterresseerd zijn in een lezing over onze drijfveren, de reis naar Ghana en het werk van S.O.S. Kinderdorpen. Neem dan even contact met ons op. Doneren kan nog steeds via de onderstaande link:
https://ghana.sosthehike.nl/team/tineke-en-klazien-voor-sos/doneren

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.