Projecten voor eenmalige ondersteuning

  • Club Delft

Projecten voor eenmalige ondersteuning

Perspektief

 Projecten voor eenmalige ondersteuning

Een kort en krachtig projectje in het kader van de Corona crisis!

Twee weken geleden ontving het Clubbestuur van de Unie een verzoek of we niet iets extra’s konden doen voor vrouwen die het extra moeilijk hebben deze dagen. Daartoe had het Uniebestuur contact opgenomen met een expert in huiselijk geweld, en dat is ons aspirant-lid Mariet Lohman! In overleg – en met inachtneming van wat in dit Corona tijdperk kan – is besloten om verwenpakketjes samen te stellen voor vrouwen die ”ondergedoken” zitten vanwege huiselijk geweld.

Vrouwen die alles hebben moeten achterlaten, hun simkaart hebben moeten inleveren zodat ze “niet te vinden zijn” en in een vreemde woonplaats in een opvanghuis of anoniem flatje verblijven, vaak met hun kinderen. Ze hebben al weinig vrijheid en die wordt door de Corona pandemie nog verder beperkt. Deze vrouwen zouden we door een verwenpakket een hart onder de riem kunnen steken. De projectcommissie stemde in met deze actie, alhoewel het natuurlijk geen structurele hulp is. De fondsenwervingscommissie vond het een goede bestemming van het geld wat met de laatste amaryllis actie is opgebracht, en dus is er contact opgenomen met Perspektief, de organisatie die in Delft de opvang voor deze vrouwen regelt.

In Delft zitten 8 vrouwen met in totaal 10 kinderen in deze Code Rood opvang, in appartementjes in de Voorhof en Buitenhof. Laurien heeft voor deze 8 vrouwen en hun kinderen individuele pakketjes samengesteld, met o.a. een lekkere douchegel en bodylotion, een mooi tijdschrift, nagellak, en voor de kinderen ieder een cadeautje, passend bij hun leeftijd. Alles in een mooi tasje en met een prachtige kaart, gemaakt door Karin J.! Afgelopen vrijdag zijn de pakketjes afgeleverd bij Perspectief, en de eerste 5 zijn dezelfde dag nog rondgebracht.

De contactpersoon van Perspektief stuurde dezelfde dag de volgende feedback:

“De reacties waren hartverwarmend. De vrouwen vertelden dat het hun goed deed en zij vonden het superlief. Ik kreeg een spontane knuffel van een meisje van 12, die heb ik maar geïncasseerd, ze had me toch al vast. Dit ter illustratie hoe goed jullie initiatief ontvangen is. Ook namens mijn team en ik super bedankt voor dit gebaar!”

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.