Bloembollen voor ons lustrum

16-11-2015

Bloembollen voor ons lustrum

    In 2016 bestaat Soroptimist Club Ede 20 jaar en ons event Movie and More in CineMec 10 jaar. Successen moet je vieren: met die gedachte van clubpresident Dike Sialino zijn we deze zomer brainstormend aan de slag gegaan.

    Het tussentijdse resultaat van die brainstorm zie je op deze foto’s: het voorbereidende werk voor een bloeiend bloembollenperk op de looproute naar CineMec. Met tulpen, narcissen en blauwe druifjes maken we straks zichtbaar dat Soroptimisten en CineMec een mooie combinatie vormen…

    Het werd even spannend of het zou lukken met de toestemming voor het plantsoen, maar met hulp van zelfs wethouder Marije Eleveld hebben we het toch voor elkaar gekregen.

    Vandaag zijn we aan de slag gegaan met Grietje Valkenburg, Claudia Phefferkorn, Hilma Schaap, Jacqueline Kronenburg, Francoise van der Berg, Annemieke Kwant en ondersteuning van Kika IJsselmuiden en Dike Sialino. Met batsen, kantenstekers en messen hebben we grote letters uitgestoken. We hebben duizenden bollen besteld. Maandag komt onze sponsor KernGroen de perken verder uitsteken en van bollen voorzien, met Grietje en Claudia erbij. En dan maar wachten tot het half maart is…. we hopen op een prachtig bloeiend perk tijdens 10 jaar Movie and More (22 maart; reservedatum 15 maart) . Mooi voor Ede, mooi voor CineMec, mooi voor ons.

    En juist op een dag als vandaag, waarin de aanslagen in Parijs ons allemaal zo bezig hielden, was dit een positieve actie die wel koude handen, maar een warm hart opleverde. Toch kwamen ook hier de aanslagen nabij: een omwonende maakte zich zorgen wat er in de grond werd gestopt en waarschuwde de politie. Een auto van Toezicht Ede stopte; de surveillancewagen was ook in de buurt. Met de verhoogde paraatheid is zelfs een groepje vrouwen als dat van ons verdacht. Maar met een korte toelichting die genoteerd werd, was alles weer OK. En kijken we met z’n allen uit naar het moment dat we de wereld een beetje mooier kleuren met ons CineMec+Soroptimist bloemperk….