Fascinerend event: Voice of a Woman

16-09-2016

Fascinerend event: Voice of a Woman

  Zes vrouwelijke topspreeksters, vier talentvolle zangeressen, een tv-journaliste en een heel enthousiaste Soroptimist Club Ede: dat waren de ingrediënten van het allereerste Inspiration Event The Voice of a Woman. Zo’n 150 bezoekers uit binnen- en buitenland kwamen 24 september op dit Engelstalige event in het Edese Marnix College af. Wethouder Willemien Vreugdenhil concludeerde na afloop: “Fascinerende sprekers, dit event is een cadeautje voor mezelf: mag dit nog een keer?”

  Hannie Hoekstra, tv-journalist /samensteller van KRO Kruispunt, praatte het event op zeer professionele wijze aan elkaar. Iedere spreker kreeg 10 minuten, niet meer en niet minder. En zo kwam een breed scala aan interessante thema’s voorbij, waarbij geen moment verveling optrad.
  Vocal coach Mariska Wessel uit Bennekom maakte iedereen bewust van het belang van het juiste gebruik van je stem: ‘Your voice can make or break your career’.
  Dankzij de speech van LUMC-cardioloog Harriette Verwey nemen de aanwezige bezoeksters voortaan hun gezondheid serieuzer en zijn ze beter op de hoogte van hun risico op hart- en vaatziekten.
  Pauline Gransier van actiegroep Wij Staan Op kon niet op het podium van het Marnix College en illustreerde daarmee ongewild haar thema: hoe ontoegankelijk is Nederland voor mensen met een handicap?
  Business coach Esther Mollema uit Wageningen brak een lans voor meer diversiteit in organisaties.
  Issue expert en internationaal jurist Eliane Schoonman hield de bezoekers voor dat de toestroom van vluchtelingen ontstaat door sociale en economische rampen die de westerse wereld zelf veroorzaakt.
  Schrijfster Bregje Hofstede – oorspronkelijk uit Ede – maakte duidelijk dat haar generatie een grote kans maakt op een burn-out door o.a. de verkrampte manier waarop jongeren tegen hun lichaam aankijken.

  Tussen de ‘talks’ door waren er bijzondere muzikale intermezzo’s door Jessica Koomen uit Ede, Iris en Margreeth de Koomen uit Wageningen, Wanda Peters uit Bilthoven en Mariska Peters uit Bennekom. Iris de Koomen stal de show met een jubelende uitvoering van Gounod’s ‘Je veux vivre’ terwijl ze drankjes serveerde aan het publiek om zo de feestelijke receptie in te luiden.

  Vervolg?

  Soroptimist Club Ede – onderdeel van de wereldwijde organisatie Soroptimist International – heeft op deze manier haar 20-jarig jubileum gevierd: het publiek bestond uit Soroptimisten uit Duitsland, Polen en Nederland, plus een groot aantal geïnteresseerden uit de regio. Het compliment van de wethouder werd door velen herhaald, dus club Ede zal samen met andere clubs in de regio onderzoeken of het event over twee of drie jaar nog eens kan worden georganiseerd.
  Het internationale motto van Soroptimist is: ‘A global voice for women’; een regionaal event ‘The Voice of a Woman’ past daar heel goed bij.

  Foto’s en filmpjes van de talks en intermezzo’s worden later gepubliceerd via deze website en op de openbare Facebookpagina Inspiration Event The Voice of a Woman. Het event is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van banketbakkerij Mekking, restaurant Buitenzorg, bloembinderij Roel, Printservice Ede, vormgever Ryan Kroodsma en videoproducent Debora Dijkstra.