Hulp voor Afghaanse vluchtelingen in Harskamp

02-09-2021

Hulp voor Afghaanse vluchtelingen in Harskamp

    Ons Cluster Benefiet is erin geslaagd om namens Soroptimist Club Ede mooie donaties in natura af te geven voor de Afghaanse vluchtelingen die tijdelijk in Harskamp worden opgevangen. Vrijdag jl zijn de pakketjes samengesteld met daarin schetsboek, kleurpotloden en puntenslijpers: vanuit de club is hiervoor 300 euro beschikbaar gesteld waarvoor we 50 pakketjes hebben kunnen samenstellen voor de kinderen. Dit is afgegeven bij het Rode Kruis Ede.

    Dankzij donaties van Bosch en Cultura konden we ook nog voor 500 euro inkopen doen. Op basis van de vraag vanuit het Coördinatiepunt Vrijwilligers Vluchtelingen (CVV Ede) hebben we in eerste instantie vooral ondergoed gekocht, in alle soorten en maten voor vrouwen en meisjes, plus wat rompertjes. Daarna hebben we de rekken met afgeprijsde winterjacks leeggekocht: maar liefst 28 jassen voor kinderen, mannen en vrouwen konden we aanschaffen voor een matsprijs.
    Op 31 augustus hebben enkele leden deze lading (plus nog enkele pakketjes die een ander lid zelf had gemaakt) afgeleverd bij het inleverpunt bij de Proosdijkerk, waar ze ook nog een tijdje hebben geholpen met het sorteren van onze eigen en andere ingeleverde kleding.

    We mogen terugkijken op een mooie, snelle actie, waarin we flexibel moesten omgaan met steeds wisselende informatie en contactpersonen. Maar met elkaar hebben we het toch weer goed voor elkaar gekregen. We blijven uiteraard de informatie van CVV Ede in de gaten houden of er nog hulp in enige vorm nodig is.