Soroptimistclub Ede goes Europe…

24-10-2018

Soroptimistclub Ede goes Europe…

    Soroptimist Club Ede goes Europe… dankzij een uitnodiging van de Duitse zusterclub Schwäbisch Hall. In Brussel ontmoetten leden van de Nederlandse en Duitse club (en Duitse partners) twee Europarlementariërs: Evelyn Gebhardt, vice-voorzitter en sinds 1994 namens de SPD in de Europees Parlement én Caroline Nagtegaal, sinds een jaar namens de VVD in Brussel. Evelyn is geassocieerd lid/vriendin van Club Schwäbisch Hall en zo ontstond dit bijzondere initiatief.
    De Soroptimisten hebben een zitting (deels) bijgewoond waarin Evelyn Gebhardt haar rol als rapporteur voor het Digital Europe programma toelichtte en daarna werd de groep via alle kruip door-sluip door-wegen van het parlement geleid naar een spreekkamer voor een open gesprek met de vooraanstaande politica. Als speciale gasten werden ze onthaald op een mooie lunch, waarbij de gesprekken over kansen en bedreigingen over Europa door gingen.

    De Edese Soroptimisten hadden op hun beurt contact gelegd met een Nederlandse MeP en zo volgde nog een informele open dialoog met een kleiner deel van het gezelschap.
    Natuurlijk stond ook Brussel zelf op het programma van deze excursiereis, maar dit waren toch zeker niet snel te vergeten hoogtepunten.