Leiden doet mee aan Orange the World

Leiden zegt op 25 november tot 10 december NEE tegen geweld tegen vrouwen

  Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen.

   

     Gebouwen worden in deze periode oranje aangelicht en maken dit -vaak verborgen- geweld zichtbaar; we zetten er letterlijk een spotlight op.

  Waarom oranje licht?

  Omdat geweld vaak verborgen blijft en er met deze actie een spotlight op wordt gezet. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

  Leiden doet mee met de

  • De Koornbeursbrug
  • De Schouwburg
  • De Hartenbrugkerk
  • Museum Volkenkunde
  • De Zeevaartschool van la Gro Geelkerken Advocaten
  • Het Academiegebouw
  • Universiteit Leiden

  Thema: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

  In 2021 is het thema van de campagne in Nederland preventie. We moeten meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken.

  Ik ben medestander#

  Tijdens de Orange the World campagne willen we iedereen uitnodigen om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge

  Vrouwen van het top 50 vrouwen netwerk uit Leiden hebben onze vlaggen van Orange the World mee genomen tijdens een Singelwandeling. Zo werken we samen aan meer awareness.

  Met rechts de wethouder van Leiden, Yvonne van Delft
  Ons lid Akke in beeld

  Samen met club Aurora, vrouwennetwerk Leiden, Amnesty Leiden, en Zonta aan de Leede zet onze club zich in voor deze campagne