Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Leiden

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Leiden

Op 9 januari vierde Club Leiden tijdens een zoommeeting zijn 89e verjaardag. Tijdens deze bijeenkomst werden twee cheques overhandigd: een van € 3.553,75 voor het project Mother’s Union en een van € 2.100,00 voor het project Magic Care.

 

Soroptimistclub Leiden is als zevende Nederlandse club opgericht op 13 januari 1932.

Ons profiel

Soroptimistclub Leiden is als zevende Nederlandse club opgericht op 13 januari 1932. Het charter is uitgereikt door toenmalig Uniepresident G.G.M. de Vos (1931-1933). De club telt 33 leden met een grote diversiteit aan beroepen en leeftijdscategorieën. De leden proberen de doelstellingen van het Soroptimisme bij elke clubactiviteit te combineren met de persoonlijke behoefte om veel verschillende vrouwen te ontmoeten. Op wisselende locaties wordt er rond de 15e van de maand vergaderd; in de zomermaanden is er een buitenprogramma. 

Voor liefhebbers is er iedere laatste donderdag van de maand (senioren)koffieochtend met aansluitend een lunch in een wisselende locatie te Katwijk en iedere laatste vrijdag borrel in café De la Soul in Leiden. De club heeft Friendshiplinks met de clubs Heidelberg (Eur), Istanbul (Eur), Mombasa (Eur), Sarajevo (Eur), Oxford (Br.) en Preston (Br).

Club Leiden heeft de ANBI status.