Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Leiden

Ons profielOnze projectenOnze actiesOns nieuws

Soroptimistclub Leiden

De Soroptimistclub Leiden dateert uit 1932. Vakvrouwen van onze serviceclub zetten zich al 91 jaar in om de rechten, de positie én het leven van vrouwen en meisjes wereldwijd te verbeteren. Dit doen we door bij te dragen aan grote (inter)nationale projecten of een kleiner project in onze stad te steunen. Onze club maakt onderdeel uit van een internationaal netwerk van inmiddels 120 landen verspreid over de hele wereld met samen 72.000 leden. De Soroptimisten hebben als niet-gouvernementele organisatie een consultatieve status bij de Verenigde Naties en de Raad van Europa.

Soroptimistclub Leiden telt ruim 30 leden. Onze leden zijn vakvrouwen met diverse beroepen en uit verschillende sectoren.

Momenteel richten we ons op het sponsorproject 100XTrees4Life om bomen te planten hier en in Ghana. Eerder werkten we bijvoorbeeld samen aan sponsorprojecten voor fietslessen bestemd voor Leidse vrouwen en kinderen die hier niet mee opgegroeid zijn en voor Mothers’ Union in Oeganda om kwetsbare gezinnen daar te helpen.

We ontmoeten elkaar tijdens maandelijkse bijeenkomsten. Hierbij delen we kennis en nodigen we externe sprekers uit. Zo leerden we onlangs meer over de werkzaamheden van maatschappelijke organisatie BuZz in Leiden en over de inspanningen van de Leidse afdeling van Amnesty International. Ook levens-of werkervaringen van onze leden komen aan bod en we bespreken de acties die we samen ondernemen.

Onze bijeenkomsten zijn bovenal heel gezellig!

Daarnaast houden we een maandelijkse gezellige borrel op de laatste vrijdag van de maand in North End op het Noordeinde èn hebben we een sportieve wandelclub voor korte en lange afstanden.

Soroptimistclub Leiden is als zevende Nederlandse club opgericht op 13 januari 1932

We staan open voor nieuwe vakvrouwen die zich bij ons willen aansluiten

Ons profiel

Soroptimistclub Leiden is als zevende Nederlandse club opgericht op 13 januari 1932.  We steunen als club jaarlijks projecten op lokaal, nationaal of internationaal niveau met als doel de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Meer over onze missie en doelstellingen door te clicken op blauwe button

De club heeft Friendshiplinks met de clubs Heidelberg, Istanbul, Mombasa, Sarajevo, Oxford en Preston.

Volg ons ook op X

Club Leiden heeft de ANBI status.