Terugblik Orange the World 2021

Vrouwen van het top 50 vrouwen netwerk uit Leiden hebben onze vlaggen van Orange the World mee genomen tijdens een Singelwandeling. Met rechts de wethouder van Leiden, Yvonne van Delft
10-12-2021

Terugblik Orange the World 2021

  Eén van de activiteiten van Soroptimistclub Leiden is het mede organiseren van activiteiten in het kader van Orange the World samen met Soroptimistclub Aurora, Zonta, Amnesty en het vrouwennetwerk Leiden.

  Op 25 november wordt jaarlijks wereldwijd de actie van UN Women gestart:
  Stop geweld tegen vrouwen. De actieperiode loopt van 25 november tot 10 december: de dag van de rechten van de mens  Peter Labrujère
  Ons lid Akke

  In Leiden werd besloten aandacht te besteden aan het thema preventie. Er werd een bijeenkomst georganiseerd waarin verschillende sprekers aandacht aan dit onderwerp zouden besteden. Helaas kon deze bijeenkomst door de coronamatregelen niet doorgaan.

  Maar wat wel door kon gaan waren de verschillende verlichte gebouwen: onder meer het  academiegebouw, de rechtenfaculteit van de universiteit, Heineken, de Schouwburg, de Koornbeursbrug en museum Volkenkunde.

  Er zijn vlaggen aangeschaft die op veel verschillende gebouwen en ook bij particulieren te zien zijn geweest.

  Belangrijk zijn ook de 22 posters op de toegangswegen van de stad: “Ik ben medestander, u ook?”

  Verschillende prominente Leidenaars o.a. Akke Timmermans, lid van onze club, Remke Verdegem voorlichter onderwijs vanuit het COC Leiden, Paula van den Boom directeur Rosa Manus en Peter Labruyere zijn bereid geweest om voor deze poster te poseren. De foto’s zijn gemaakt door Eelkje Colmjon, één van de top 50 vrouwen van Leiden.

  Verschillende kranten hebben aandacht besteed aan het onderwerp en ook radio Sleutelstad heeft een interview met de voorzitter van de OTW club hierover uitgezonden. Nieuws071: Hanneke de Winter over Orange the World geweld tegen vrouwen (18 november) | Sleutelstad

  We kunnen vaststellen dat ook in Leiden steeds meer organisaties en bewoners het belang inzien van de aandacht voor het geweld tegen vrouwen, waar wereldwijd drie van de vier vrouwen mee te maken hebben.

  Volgend jaar doen we een nieuwe poging om iets moois te organiseren en we proberen dan ook de mannen in Leiden bij deze actieperiode te betrekken.

  Paula van den Boom
  In de krant
  De Leidse Schouwburg
  De Bakkerij op de Oude Rijn
  Orange the World Leiden2021
  Peter Labrujere, Jacintha Groen en Paula van den Boom zijn medestander; jij ook?