Internationale Vrouwendag 2024 filmavond

11-03-2024

8 maart Internationale Vrouwendag 2024 – Filmavond in Cinema Floralis in Lisse

  Club Lisse-Bollenstreek vertoonde in samenwerking met Cinema Floralis de film C’E Ancora Domani (Er is nog een morgen). Een bijzondere film die speelt in het naoorlogse Italië. Hoofdrolspeelster Delia heeft leren omgaan met haar tirannieke man maar alles verandert wanneer Delia een   mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven. Klik hier voor de trailer  De aanleiding van de Vrouwendag was de massale staking op 8 maart 1908 in Chicago en New York van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Vanaf 1911 staat 8 maart bekend als Internationale Vrouwendag, die in 1978 door de Verenigde Naties erkend werd.  Tijdens deze dag staan we stil bij gender(on-)gelijkheid.

  Het theater verraste ons met een voorprogramma door dansgroep MLX die een prachtige dans vertoonden op het zelf gecomponeerde en toepasselijke lied ‘De Baas’, over baas zijn over je eigen lichaam.
  Wethouder Riet Austie van Lisse hield een speech over Gendergelijkheid, dat blijvend onze aandacht en inzet verdient, net als de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Zaken waar wij ons als Soroptimisten wereldwijd mee bezig houden en voor inzetten.
  Verder hield zij de aanwezigen voor hoe passend het is dat de opbrengst van een deel van de kaartverkoop én de loterij, waarvoor de avond zelf lotenboekjes te koop waren, voor  vrouwenopvang Rosa Manus bestemd is. Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek ondersteunt financieel het zomerkamp voor de bewoners, zodat zij onbezorgd een weekje moeder en kind kunnen zijn.

  De hoofprijs van deze loterij was een bon voor de huur van sloep, gesponsord door een van onze leden, van Olympia Charters te Warmond , daarnaast waren er mooie drank- en jampakketten te winnen.

  De medewerking van Cinema Floralis was fantastisch. Mede dankzij hun flexibele opstelling kunnen we terugkijken op een heel geslaagde avond.