Veenendaal kleurt oranje voor internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

29-11-2023

VEENENDAAL Op 25 november, de internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, start Nederland de wereldwijde campagne ‘Orange the World’. ‘Orange the World’ strijdt tegen geweld tegen vrouwen en is een initiatief van de Verenigde Naties. Tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag, worden in meer dan 100 landen gebouwen in het oranje licht gezet en worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

  In Veenendaal zijn vanaf zaterdag 25 november de Bernard van Kreelpoort, de Cultuurfabriek en Het Perron oranje verlicht. In Rhenen kleurt de Cuneratoren oranje. Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal neemt al een aantal jaren het voortouw om samen met anderen in Veenendaal en Rhenen aandacht te vragen voor het probleem van geweld tegen vrouwen. Ook dit jaar zijn er verschillende activiteiten.

  SOCIAL SOFA IN RHENEN

  In Rhenen zullen op de oranje Social Sofa voor het gemeentehuis verschillende personen plaatsnemen en vertellen waarom het belangrijk is om op te staan om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Via Facebook soroptimistclub rhenen-veenendaal is dit te volgen.  SOCIAL SOFA VOOR VEENENDAAL

  Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal gaat, nadat zij voor de gemeente Rhenen een Social Sofa heeft gemaakt, vanaf volgende week aan de slag met eenzelfde bank voor de gemeente Veenendaal. Een Social Sofa is een gemozaïekte buitenbank met een duidelijke boodschap: ‘Stop geweld tegen vrouwen!’ Op woensdag 29 november zal burgemeester Gert-Jan Kats het eerste oranje mozaïeksteentje op de bank aanbrengen. Dit vindt plaats in het bedrijfspand aan de Nijverheidslaan 10 in Veenendaal. De verwachting is dat de bank volgend jaar geplaatst wordt in het plantsoen voor station Veenendaal Centrum.

  FILM IN VEENENDAAL

  Op 7 december organiseert Veens Welzijn een bijeenkomst in Spectrum aan het Kees Stipplein. Om 14.30 uur draait de film ‘Take my eyes’ over partnergeweld met aansluitend een nagesprek geleid door Duska Sabljic (Preventiemedewerker Veilig Thuis) met Froukje (voormalig slachtoffer) en Sander (voormalig pleger). De bijeenkomst is gratis te bezoeken.

  Voor mee informatie ga naar: 

  www.orangetheworld.nl

  www.soroptimist.nl/rhenen-veenendaal