Start OtW 2023

25-11-2023

  Op zaterdag 25 november 2023 heeft een aantal leden van club Utrecht Nedersticht de Orange the World-vlag gehesen in de drie gemeenten. Hiermee hebben we het startsein gegeven voor de 16-daagse campagne tegen geweld tegen vrouwen.  Op een druilerige zaterdagochtend, waarbij het ook nog moeilijk was om de stad Vianen in te rijden (i.v.m. wegwerkzaamheden op de snelweg) werd uiteindelijk toch nog met wethouder Kees Bel de OtW-vlag gehesen voor het gemeentehuis.

  Daarna hebben de onze clubleden (v.l.n.r.: Joke, Resie, Sietske, Carla en Monique) bij het monument tegen femicide (nabij de veerpont) oranjekleurige bloemen neergelegd.


  Vervolgens zijn de clubleden naar Nieuwegein afgereisd en hebben daar in aanwezigheid van wethouder Ellie Eggengoor en wethouder/locoburgemeester Marieke Schouten de vlag gehesen voor het gemeentekantoor.

  Bij de toegangswegen naar Nieuwegein maakte de lichtkrant de voorbijgangers attent op de campagne.

  En bij het gemeentekantoor werd door wethouder en clublid Ellie Eggengoor en clubpresidente Resie Meisters ook nog met spuitkrijt aandacht gevraagd voor de campagne.


  Als laatste was IJsselstein aan de beurt. Bij het voormalige gemeentehuis werd de vlag gehesen en een groepsfoto gemaakt. Door de gemeente werden mandarijnen aan het publiek uitgedeeld om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.