Utrecht-Nedersticht

Van harte welkom bij
Soroptimistclub
Utrecht Nedersticht !

Onze missie en visie

Als leden van Soroptimistclub Utrecht Nedersticht willen wij op de bres staan voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes dichtbij en ver weg. Wij vinden het belangrijk dat zij wereldwijd gelijke kansen en gelijke rechten krijgen. Daar ontbreekt nog wel wat aan en daar willen wij ons met hart en ziel, maar vooral ook met raad en daad voor inzetten. En hoe gering onze bijdrage soms ook voelt of lijkt, alle kleine beetjes kunnen helpen om de wereld voor vrouwen en meisjes te verbeteren.

Dat doen we natuurlijk via onze projecten: ten behoeve van een gericht doel verwerven we fondsen
of bieden we helpende handen. We doen dat ook door in onze eigen omgeving bewustwording te
creëren.


In dit filmpje (klik op de afbeelding) wordt kort uitgelegd waar Soroptimisme voor staat.

Wil je meer over ons lezen?

Ook leuk om te lezen!

Club Utrecht-Nedersticht:
na 30 jaar nog steeds bruisend van energie voor onze missie en acties, samen wat betekenen voor
andere vrouwen!

De club is in 1992 opgericht onder begeleiding van ons (in 2019 overleden) ere-lid Ingrid van der Gaag.

Lustrumviering oktober 2022 samen met de SenSorleden.

Ons profiel

De leden van onze club wonen en/of werken in en rondom Utrecht. Het zwaartepunt van onze activiteiten ligt meestal in Nieuwegein, IJsselstein en Vijfheerenlanden.

Hier zijn we elk jaar actief bij Orange The World (25 nov – 10 dec), de Dag van de Rechten van de Mens (10 dec), organiseren we het een en ander tijdens internationale vrouwendag (8 mrt), steken we onze handen uit de mouwen op NL Doet, gaven we tijdens de coronacrisis wat extra aandacht aan de kwetsbaren in onze leefomgeving en zetten we vrouwen in de schijnwerpers tijdens ons Fulco’s Vrouwen Festijn.

Een enthousiaste club vakvrouwen die maandelijks bij elkaar komt ergens op een leuke locatie. Eerst gaan we samen gezellig eten, daarna gaan we aan de slag met de activiteiten die we willen gaan organiseren. Afsluitend nodigen we sprekers uit ter inspiratie over een bepaald onderwerp of wisselen we werkervaringen uit om te leren over elkaars beroep. Daarnaast dan natuurlijk de gebruikelijke sociale activiteiten zoals de jaarlijkse excursie, een gezamenlijk eten voor thuisblijvers in de zomer en de nieuwjaarsreceptie met onze SenSorleden: de oprichters en oud-leden van het eerste uur van onze club uit 1992.

Wij zijn een actieve club met veel energie en steeds weer nieuwe ideeën om onze missie voor het voetlicht te brengen en uit te voeren. Wil jij ook wat betekenen voor andere vrouwen? Wij staan meer dan open om nieuwe powervrouwen in ons midden op te nemen!

Heb je interesse of vragen, neem dan contact met ons op. Direct mailen kan ook: UtrechtNedersticht@soroptimist.nl

President: Resie Meisters

Naast het feit dat we een fantastisch netwerk van vrouwelijke professionals vormen, zorgen we als zussen (Sorren) voor elkaar

De naam Soroptimist komt uit het Latijn: sorores (zusters) die het optimum (beste) nastreven. Je kunt dit uitleggen als “het beste voor vrouwen”.

KvK: 40482329

Lid worden?

Wat levert het je op?

  • Een goed gevoel: je draagt bij aan de positieverbetering van vrouwen en meisjes
  • Je leert nieuwe mensen kennen
  • Je breidt je netwerk uit
  • Je maakt kennis met andere beroepen
  • Je sluit nieuwe vriendschappen
  • Voldoening: je levert een bijdrage aan de grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals

Volg ons ook op social media
Onze social mediakanalen zijn nog onder constructie, je kunt ons al wél volgen. Zo blijf je op de hoogte van onze toekomstige activiteiten: