Utrecht-Nedersticht

Welkom op de pagina van de Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht.

Onze missie en visie

Wij, de leden van de Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht vinden het belangrijk dat meisjes en vrouwen wereldwijd gelijke kansen en gelijke rechten krijgen. Daar ontbreekt nog wel wat aan en daarom willen we een bijdrage leveren aan de verbetering van hun positie, hoe klein ook, want alle kleine beetjes maken uiteindelijk een wereldwijde verbetering mogelijk.

Dat doen we natuurlijk door onze projecten waarin we ten behoeve van een gericht doel, fondsen verwerven. We doen dat ook door in onze eigen omgeving bewustwording te creëren.

Zo zijn we elk jaar actief bij Orange The World (25 nov – 10 dec), met de Dag van de Rechten van de Mens (10 dec), organiseren we het een en ander tijdens internationale vrouwendag (8 mrt), steken we onze handen uit de mouwen op NL Doet en geven we tijdens de coronacrisis wat extra aandacht aan de kwetsbaren in onze leefomgeving.

Wil je meer lezen over onze activiteiten? Kijk dan eens op de nieuwspagina, bij onze projecten en onze acties.

Club Utrecht-Nedersticht is een groeiende club, die in oktober 1992 is opgericht, onder begeleiding van het -in 2019 overleden- ere-lid Ingrid van der Gaag.

Clubavond oktober 2021

Ons profiel

De leden van onze club wonen en/of werken in Nieuwegein, IJsselstein, Vijfheerenlanden, De Meern, Utrecht en Lopik. We zijn een actieve club – zie onze projecten, acties en nieuws – ook al zijn we momenteel een afgeslankte club. Enkele jaren geleden hebben vele leden van het eerste uur – de club is opgericht in 1992 – zich verzameld in een afzonderlijke sensorclub om ruimte te creëren voor verjonging in de club. Nieuwe leden ontvangen we dan ook met open armen.

Een enthousiaste club vakvrouwen die maandelijks bij elkaar komt, ergens op een leuke locatie of thuis bij één van de leden. We eten dan vooraf samen wat en richten ons daarna op ons doel: betrokken zijn en betrokken blijven om de rechten, de positie en het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren. We bedenken tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten onze acties en fondswervingsactiviteiten. Ook wisselen we werkervaringen uit en leren zo over de beroepen die we nog niet kennen of we nodigen sprekers uit om ons bij te praten over een bepaald onderwerp. De sociale contacten onderhouden we ook buiten deze bijeenkomsten: op de nieuwjaarsreceptie, op het jaarlijkse uitje en in de zomervakantie organiseren we het gezamenlijke eten voor de thuisblijvers.

Kijk eens bij onze projecten en acties, dan krijg je al een beeld van onze club. Bel ons gerust op als je interesse hebt of meer wilt weten. Dat vinden we namelijk leuk. Of mail ons, dat kan ook.

UtrechtNedersticht@soroptimist.nl

Presidente: Jeannette Starrenburg 0647077609

AGENDA

za. 18 sept.
2021
Fulco’s Vrouwen FestijnInspirerende workshops over / van krachtige vrouwen; mooie films; interessante sprekers en discussiepanels met wethouders; prachtige kunst van vrouwen; kortom: veel te zien en beleven !
Klik HIER voor alle informatie.
14.00 – 22.00 uurFulcotheater
Overtoom 3 IJsselstein
zo. 19 sept.
2021
Fulco’s Vrouwen FestijnInspirerende workshops over / van krachtige vrouwen; mooie films; interessante sprekers en discussiepanels met wethouders; prachtige kunst van vrouwen; kortom: veel te zien en beleven !
Klik HIER voor alle informatie.
11.00 – 17.00 uurFulcotheater
Overtoom 3 IJsselstein

Soroptimisten werken samen om het leven van vrouwen en meisjes te verbeteren.

ProjectenActiesNieuwsBlog