Fulco’s Vrouwen Festijn 2022

Het Fulco’s Vrouwen Festijn 2022 was weer een geslaagd evenement.

Zien we je de volgende keer (weer)?

Hieronder kan je nog lezen welke activiteiten en sprekers we hadden.


Kom ook naar het Fulco’s Vrouwen Festijn!

Ook dit jaar organiseren Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht en het Fulcotheater het Fulco’s Vrouwen Festijn. Anders dan de naam van het Festijn misschien doet vermoeden: IEDEREEN IS WELKOM!

Op zondag 20 maart 2022 bruist het Fulcotheater van 11.00 tot 21.00 uur van positieve energie, enthousiasme en creativiteit. De Soroptimisten vragen op deze dag aandacht voor hun missie (gelijke kansen en rechten voor vrouwen en meisjes wereldwijd) en vrouwen uit de regio worden in de schijnwerpers gezet.

Het theater wordt gevuld met beweging, cultuur, ontspanning en muziek. Interessante lezingen en bijzonder werk van vrouwen. Kijk snel in het programma!

En een groot deel van de verkoop van de kaartjes is voor het goede doel: het project de dromenkamers van de Stichting de Ruilfabriek!

Koop kaartjes!

Via www.fulcotheater.nl koop je een kaartje voor € 5,00 voor de toegang tot Fulco’s Vrouwen Festijn. Met het kaartje steun je ons goede doel, de dromenkamers van Stichting De Ruilfabriek.


Voor de film ‘De dirigent‘, het optreden van Melanie & Friends en/of de High Tea, High Wine of High Beer koop je apart kaartjes via www.fulcotheater.nl.

Het programma

Klik op de foto’s hieronder om het programma in tekst of in de flyer te zien. Het meest actuele programma is het programma in tekst.

HET PROGRAMMA IN TEKST
DE FLYER MET HET PROGRAMMA

Tijdens het Fulco’s Vrouwen Festijn vertellen Anke Verbraak (auteur van ‘Water en wolfskers’) en Judith de Laat (auteur van ‘Vergeet me’) over inspiratie, uithoudingsvermogen, fantasie én de combinatie: schrijven, werken en een gezinsleven.

Koop nu een kaartje en kom luisteren. Er worden op het Festijn 3 boekenpakketten weggegeven met daarin de twee genoemde boeken plus de verhalenbundel ‘Bekroning’.

De mensen die het mogelijk maken

Tijdens het FVF 2022 zijn er weer veel vrouwen en mannen die een waardevolle, inspirerende of leerzame bijdrage leveren. We zijn trots op al deze deelnemers. Leer ze beter kennen:

Het goede doel!


De opbrengst van het Festijn gaat naar een goed doel: de Dromenkamers van Stichting De Ruilfabriek. Samen met De Rading Jeugd en Opvoedhulp Utrecht startten zij een project om pleegkinderen een dromenkamer te geven. Door de kamer in hun nieuwe huis aan te passen aan hun wensen, krijgen kinderen een plek waar zij zich veiliger en meer thuis kunnen voelen.

De Ruilfabriek geeft daarnaast startende (vrouwelijke) ondernemers een plek om betaalbaar te ondernemen en biedt in de winkel in Nieuwegein hun vrijwilligers een waardevolle sociale omgeving en begeleiding in werk.

Geef jij een Pleegkind een Dromenkamer om zich thuis te voelen?

In 2020 verbleven 23.093 kinderen en jongeren in een pleeggezin.

Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk, kort of lang, in een ander gezin gaat wonen. Stichting De Ruilfabriek heeft haar hart opengesteld om met haar expertise en connecties, diverse kamers te restylen van pleegkinderen. Wil je weten hoe ze te werk gaan? Bekijk dan dit youtube filmpje:


Fulco’s Vrouwen Festijn wordt mogelijk gemaakt door Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht en het Fulcotheater. Kom bij de stand van de Soroptimistclub meer te weten over deze enthousiaste groep vakvrouwen in en om IJsselstein, Nieuwegein en Vijfheerenlanden. Wat doet een Soroptimist en is dat misschien ook iets voor jou? Bekijk eens het filmpje hieronder voor een eerste indruk.

En op 20 maart staan we met een stand in de foyer en kun je al je vragen stellen aan onze clubleden!

Wil jij dit festijn ondersteunen?

We zijn nog op zoek naar sponsoren! Niet alleen financieel kun je ons ondersteunen, ook met bijvoorbeeld een leuk item voor onze goodie-bags doe je ons een groot plezier. Deze goodie-bags geven we aan de deelnemers die (veelal kosteloos) aanwezig zijn en optredens of workshops verzorgen bij het Fulco’s Vrouwen Festijn. Een mooie gelegenheid om jouw bedrijf of activiteiten onder de aandacht te brengen!

Ken of ben jij iemand die ons wil helpen? Laat het ons weten via UtrechtNedersticht@soroptimist.nl.

Voor de onkosten die we moeten maken kunnen we ook geld gebruiken. Alle donaties, groot en klein, zijn van harte welkom! Maak een bedrag over naar NL 74 INGB 0009 2743 13 t.n.v. Soroptimist International, club Utrecht-Nedersticht, o.v.v. ‘donatie FVF’. Uiteraard wordt, indien gewenst, de (bedrijfs)naam op deze website vermeld en wordt de (bedrijfs)naam genoemd tijdens onze activiteiten.
Zoals onze sponsoren van 2022:

Onze sponsoren van 2022

Klik op de afbeelding om meer over de sponsor te lezen