Zij zorgen voor een onvergetelijk Fulco’s Vrouwen Festijn!

Deze mensen zorgen voor een onvergetelijk Fulco’s Vrouwen Festijn!

Alle deelnemers aan het Fulco’s Vrouwen Festijn in willekeurige volgorde:

Peppers

 

Peppers is een vocaal entertainment groep van acht enthousiaste zangers uit de regio IJsselstein. Alle Peppers hebben een eigen karakter en sound, maar samen vormen zij een unieke stem. Met sprankelende arrangementen en een swingend allround repertoire, maken de Peppers van elk optreden een feestje. Samen met het publiek gaat Peppers voor het ultieme doel: een spetterende show, voetjes van de vloer en het dak eraf!

>>> Lees meer over Peppers op https://www.facebook.com/DePeppers


Lodewieke van der Meer

Lodewieke over haar expositie: “Ik heb al sinds mijn jonge jaren veel plezier in tekenen en in het werken met kleuren, vormen en structuren. Ecoline, houtskool en pastelkrijt waren favoriet. Jaren later heb ik het schilderen herontdekt en beleef ik nu vooral plezier in het creëren van voorstellingen op doek. Bossen, zeeën, steden en huizen, alles waarmee mensen zich omgeven, inspireert mij. En ook mensen, in een eigen vorm en gedaante. De kleuren die ik gebruik zijn fris en helder met tegelijkertijd een zachte uitstraling.”

Tijdens het Festijn exposeert Lodewieke van der Meer haar prachtige werk. “Schilderen is voor mij: ‘muziek maken op het doek’.” Zij wil haar bijdrage leveren aan het goede doel van Fulco’s Vrouwen Festijn en maakt van ieder verkocht werk 20% over naar het project van Stichting De Ruilfabriek!

Wie is Lodewieke van der Meer?
De kunstenares is geboren in Utrecht, heeft gewerkt in Utrecht en Zeist, geleefd en genoten in IJsselstein en is geland in Apeldoorn. Lodewieke volgt de kunstopleiding aan de Vrije Academie in Nunspeet. Dat biedt haar de kans om haar talent verder te ontwikkelen. Haar uitgangspunten zijn vrijheid en creativiteit, die maken dat zij op haar ‘eigen wijze’ invulling kan geven aan verbeelding op doek.

Lodewieke draagt het gedachtegoed van Soroptimistclub International een warm hart toe en is ook zelf al heel lang lid van een Soroptimistclub. Eerst van Utrecht-Nedersticht en nu van club Apeldoorn.


Herma van Vliet

Herma (van Re-styled Imago styling) over haar workshop Zo weet je wat je aantrekt: “Tijdens de workshop leer je alles over de invloed van je kleding op jezelf, op de mensen om je heen en hoe je kleding keuze je kan helpen je doelen te bereiken.”

Dat je kleding invloed heeft op de manier waarop mensen naar ons kijken, weten we wel. Een nog belangrijker aspect is, dat de kleding die we dragen niet alleen invloed heeft op anderen, maar vooral ook op onszelf! Ben jij je hiervan bewust bij het kiezen van je kleding? 

Echt zoals jij! Dat is het uitgangspunt van kledingadvies van Re-styled. Kleding is meer dan alleen de buitenkant, hiermee laat je echt zien wie jij bent. Want een uitstraling die bij je past geeft zelfvertrouwen en helpt je om je doelen in het dagelijks leven te bereiken. 
>>> Lees meer over Herma en over Re-styled op www.re-styled.nl


Judith Boere

Fabulous Fashiontruck, een knalroze truck volledig ingericht als winkel, met de mooiste kleding en accessoires volgens de laatste trends. Vol trots rijdt Judith hiermee het hele land door en staat zij op allerlei evenementen en plekken. Je kunt haar boeken, voor een gezellige fashionparty bij jou thuis of op je werk. De mogelijkheden zijn onbeperkt en dat maakt deze fashiontruck zo bijzonder!

>>> Lees meer over Fabulous Fashiontruck op https://www.fabulousfashiontruck.nl/


Corine Honders

Corine Honders is sinds november 2021 directeur van MIJ (Museum IJsselstein) aan de Walkade 2 in IJsselstein.

Zij wil als nieuwe directeur van MIJ haar eigen stempel gaan drukken, maar daarbij wel het goede behouden. “Ik kan me dan ook goed vinden in het motto van de afscheidstentoonstelling van mijn voorganger Bert Murk: Alles verandert, niets vergaat.”

>>> Lees meer over Corine én het museum op www.museumijsselstein.nl.


Elma Čavčić

Elma Čavčić is kunstenares. Zij maakt kleurrijke schilderijen waarmee ze kritisch naar de 21ste eeuw kijkt. In haar schilderwerk hanteert ze een beeldtaal die zowel abstracte als figuratieve elementen bevat. Elma studeerde af in 2017 aan de HKU Fine Art and Design in Education. Ze heeft haar werk onder andere gepresenteerd bij Moving Gallery, Academie Galerie, Garage Rotterdam en Har.art Gallery.

>>> Lees meer over Elma op http://www.elmacavcic.nl/


Deelnemers aan de collegetour: vrouwen met een interessante en uitdagende baan met elkaar in gesprek.

van links naar rechts:

Hanan Koullali

Griffier van de gemeente Bunnik.

Christa Hendriksen

Wethouder van de gemeente Vijfheerenlanden.

Helma Coolman

Interviewer

Wilma van de Werken

Gemeentesecretaris van de gemeente IJsselstein


Olga Majeau

Olga over haar lezing: “Ik geef een lezing gelardeerd met beeldmateriaal over mijn zoektocht naar het leven en tragische lot van mijn overgrootvader, een Hongaarse baron, die de kleinzoon was van het beroemde schrijversechtpaar Achim en Bettina von Arnim”. Olga zal tijdens het festijn signeren en er is gelegenheid om in gesprek te gaan.

Wie is Olga Majeau?
Ze schreef twee familiegeschiedenissen en werkt momenteel aan haar derde boek. De zoektocht waar zij in haar lezing over spreekt, mondde uit in het goed ontvangen boek ‘Een schitterend isolement‘ (2015, Querido). Dit boek werd vertaald in het Duits en Hongaars.

>>> Lees meer over Olga op https://www.olgamajeau.nl/


Anke Verbraak

Anke over haar lezing: “Ik neem je mee in een persoonlijk verhaal over inspiratie, schrijverschap en werk.”

Wie is Anke Verbraak?
Anke Verbraak is o.a. auteur van de thriller Water en wolfskers. In de bundel Bekroning staat haar novelle over een van de hoofdpersonen uit Water en wolfskers. In mei verschijnt haar roman: Wat weet men van een leven? In haar presentatie vertelt zij haar eigen, persoonlijke verhaal over wat het schrijven voor haar betekent, waar zij haar inspiratie vandaan haalt en hoe zij schrijven weet te combineren met haar werk en gezinsleven. Of andersom, want wat komt eerst?

>>> Lees meer over Anke op https://www.ankeverbraak.nl/


Judith de Laat

Judith over haar lezing Hoe doe je dat?: “Hoe doe je dat? Schrijven naast een drukke baan, een gezinsleven én een sociaal leven? Waarom is het schrijven zo belangrijk, waar komt de inspiratie vandaan en… het uithoudingsvermogen? Ik vertel het je er in deze lezing en meer!”

Wie is Judith de Laat?
Ze is van origine journalist en werkt als communicatieprofessional bij non-profit organisaties in de gezondheidssector. Ze woont met haar man en drie kinderen in Nieuwegein. Haar debuutroman Vergeet me kwam uit in 2020 en schetst een indringend beeld van de invloed van Alzheimer. Het werd zeer enthousiast ontvangen door onder andere Alzheimer Nederland. Dit jaar kwam de bundel Bekroning uit waarin een novelle van Judith staat. In mei dit jaar volgt een nieuwe roman Wat weg is, een boek met daarin een fictief verhaal met een realistische kijk op de mogelijke effecten van rouw en trauma op jonge leeftijd.

>>> Lees meer over Judith op www.judithdelaat.com


Anastasia van der Lugt

Anastasia is bestuurder van het Fulcotheater en stelt het Fulco theater beschikbaar voor het Fulco’s Vrouwen Festijn.

Daarnaast is Anastasia ook directeur van de stichting Oude Hollandse Waterlinie. In 2022 wordt de oprichting en aanleg van de Oude Hollandse Waterlinie feestelijk herdacht zal worden. Zij geeft tijdens het festijn de lezing 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie.

Anastasia over haar lezing: “350 jaar geleden, in het jaar 1672, keerde het tij. Het ooit zo rijke Holland leek verloren. Het volk was reddeloos, redeloos en radeloos. Tot wij ons eigen water als wapen inzetten en de vijand wisten te stoppen. Nu is dit prachtige historische gebied, met vele vestingsteden, toegankelijk voor wandelen, fietsen en varen.”


Angelique Schenk

Angelique over haar lezing: “Ik neem jullie mee op de weg die ik heb bewandeld en hoe ik ondernemer van het jaar werd in Nieuwegein”.

Wie is Angelique?
Zij is de enthousiaste eigenaar van de Bruna op winkelcentrum Muntplein in Nieuwegein. Een vrouw met passie voor haar zaak en vol doorzettingsvermogen.

>>> Lees meer over Angelique en haar Bruna op https://www.facebook.com/brunamuntplein.nl/


Wendy Peelen

Yoga met Wendy
Wendy over haar yogales: “Deze yogales is een combi van yoga op de mat & op de stoel. Daarom voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yogales is erop gericht de spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. In deze hatha yogales doen we verschillende asana’s (yogahoudingen), adem/mindfulness & meditatie oefeningen. Ervaring is niet nodig!”

Wie is Wendy?
Zij heeft zelf door yoga geleerd om de rust in zichzelf te vinden door de verschillende asanas (yogahoudingen) en ademhalingsoefeningen. Sindsdien is yoga één van haar grote passies en wil zij dit gevoel graag met anderen delen.

>>> Lees meer over Wendy en haar yogalessen op https://www.sana-yoga.nl/


Ellen Löwik

Ellen over haar workshop: Kijk nieuw – Vergroot je creativiteit!

“Creativiteit is een eigenschap die vaak wordt toegedicht aan kunstenaars. Logisch. Zij verrassen ons met muziek, beelden/schilderijen films, etc. Toch wordt creativiteit van ons allemaal gevraagd op allerlei momenten. Thuis, op het werk op vakantie. Creativiteit geeft ons plezier en het zorgt er onder andere voor dat we nieuwe oplossingen voor problemen kunnen bedenken en die vorm kunnen geven. En het mooie is, iedereen is geboren met een talent voor creativiteit. Soms zijn we alleen een beetje vergeten onze creatieve kracht te blijven voeden. In deze workshop leer je hoe je die creativiteit in jezelf weer aan kunt boren en vergroten.”

Ellen over haar coachingsgesprekken: Tijd voor jou

“Zin in een gesprek over iets wat je bezig houdt? Op het gebied van balans, leefstijl, vitaliteit, loopbaan, relatie, zingeving. Ik luister en vraag verder.”

Coachingsgesprekken cadeau!
Ellen geeft vier korte coachingsgesprekken van 25 minuten cadeau tijdens het Fulco’s Vrouwen Festijn.

Voor een afspraak buiten deze dag, bel of app je haar via 06-413 93 123.

>>> Lees meer over Ellen op https://ellenlowik.wordpress.com


Sushma Ramkhelawan

Lezing Klachten als boodschap
Sushma over haar lezing: “Klachten vertellen ons dat er een disbalans is in ons leven. Ze vertellen wat ons dwars zit, brengen de aandacht naar onze onverwerkte emoties en trauma’s. Alleen bewegen en gezonde voeding is niet voldoende om klachtenvrij door het leven te gaan. We moeten onze onverwerkte emoties en trauma’s onder ogen zien. Ik laat je zien wat het voor je gezondheid kan betekenen om de oorzaak achter chronische klachten te ontdekken en erkennen.”

Wie is Sushma?
Ze runt haar eigen sportclub voor vrouwen, Hart for her in IJsselstein. Daarnaast is zij trainer Trauma Release & Breathwork. Door het delen van haar eigen herstelreis wil ze anderen laten zien dat chronische klachten een boodschap hebben. En hoe bepalend het is voor de kwaliteit van je gezondheid en leven dat je deze erkent. Klachten wijzen de weg naar je gebroken stukken, zodat je kunt groeien en weer heel kunt worden.

>>> Lees meer over Sushma’s sportschool op https://www.hartforher.nl/vestigingen/vrouwen-sport-fitness-afvallen-ijsselstein


Carola Meerleveld

Massages van Caring4you
Carola: “Ontspanningsmassages, in een pakketje op maat, voor jou. Ik vind het belangrijk open te staan voor wat jij mij aan wilt reiken. Wil je eerst iets delen, kwijt, waardoor je meer ontspannen aan je massage begint? Voor mij hoort dat erbij. Reden? Degene die Caring4you bezoekt is voor mij meer dan “een massage afspraak”, ik ben geïnteresseerd in jou. Belangrijk: dat jij je op je gemak en gerespecteerd voelt. Maar wil je meteen op de massagetafel ploffen? Ook goed! Het gaat om jou!”

Met verwarmde olie wijzen haar handen vanzelf de weg, rekening houdend met het door jou aangegeven aandachtsgebied uiteraard. Als de spanning in je lichaam afneemt, de doorbloeding beter op gang is, jij intussen lekker uit je hoofd bent, en meer ‘in je lichaam bent gezakt’, dan is juist dit voor Carola haar ‘Rijkdom’. Met hoofdletter R. Voel je welkom bij Caring4you!

>>> Lees meer over Carola op http://www.caring4you.nl


Marjolein Bosman

Marjolein vertelt: “Een paar jaar geleden ben ik gevraagd als Zero Waste Expert bij Klimaat Neutraal IJsselstein (KNIJ). Door de “Plastic Soup” ben ik gaan proberen zo min mogelijk plastic en andere verpakkingen te gebruiken. Ik inspireer anderen graag, maar vind het belangrijk dat ieder doet wat hij kan. Alle beetjes helpen!”


Jolanda Boere

Jolanda Boere kruipt in de huid van Aletta Jacobs. Kent u Aletta Jacobs als de eerste vrouwelijke arts in Nederland? Of als voorvechtster voor vrouwenkiesrecht? Maar weet u ook wat zij voor prostituees heeft betekend en waar gehuwde vrouwen (en hun echtgenoten) haar dankbaar voor waren? En wat heeft zij voor elkaar gekregen voor de winkelbediendes? En vooral: hoe heeft deze vrouw dit allemaal voor elkaar gekregen! Van wie kreeg ze hulp en steun? Een vrouw die invloed met impact had! Kom naar deze inspirerende lezing van Jolanda Boere, die in de huid van Aletta Jacobs treedt en geheel gekleed uit die tijd en met attributen van destijds, het levensverhaal tot de verbeelding brengt.

Wie is Jolanda Boere?
Jolanda Boere is lid van Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht. Haar hobby is re-enactment, ook wel ‘levende geschiedenis’ genaamd. Met een aantal ‘collega-hobbyisten’ van de Dames en Heren van Toen treedt ze op bij evenementen, zoals Historisch Festival in Doorn en beelden zij het burgerleven uit van 1900 – 1950. Ook geeft ze lezingen als Aletta Jacobs, zoals in bibliotheek Z-O-U-T.


Alice Hilbers

Alice over haar workshop Op weg naar je droombaan en die bereiken!
“Hoe pak je dat aan? Onder mijn leiding leer jij hoe jij je droombaan op het spoor komt, hoe je ontdekt wat je weerhoudt en hoe je vervolgens stappen kunt zetten.  

Als je eerlijk bent, weet je in welke hoek je droombaan zit. Maar zo heel makkelijk is ‘dat eerlijk zijn’ nog niet. Dat heeft verschillende redenen:

  • Wij vrouwen zijn sterk in smoezen. IJzersterk zelfs! En weten best dat het smoezen zijn maar we brengen ze zo overtuigend dat we er zelf in geloven.
  • Wij kunnen goed invullen o.a. wat anderen van ons zouden kunnen denken.  En daar is een probaat middel tegen.
  • Wij zien graag en veel beren op de weg. Soms schattige beertjes, maar niettemin beren. Ook daar is wat aan te doen….

Toch zijn dit redenen die aantonen dat we fantasie hebben (smoezen bedenken), ons kunnen inleven (invullen wat anderen van ons denken) en zowel voor- als nadelen kunnen zien (beren, terwijl het over een droombaan gaat!). Met die kwaliteiten gaan we aan de slag.

In deze workshop leer je hoe je je droombaan op het spoor komt, hoe je ontdekt wat je weerhoudt en hoe je vervolgens stappen kunt zetten. Realistisch maar tegelijk met het nodige doorzettingsvermogen. Kom dus niet als je bij voorkeur in een slachtofferrol zit, altijd smoezen bedenkt en denkt dat je niks kunt. Want dat is zo weinig realistisch dat je niets aan deze workshop hebt. Maar als je denkt: ik wil wel wat uitgedaagd worden en een paar stevige stappen verder komen, dan moet je erbij zijn. Kortom, sla aan het broeden en realiseer je dat je stiekem al droomt van die leuke baan! Dat broeden verplicht tot niets, maar is een fantastische vooroefening.”

Wie is Alice Hilbers?
Alice heeft na haar studie Nederlands een aantal jaren in het voortgezet onderwijs gewerkt, ook als leidinggevende en maakte na aanvullende studies de overstap naar een eigen reclamebureau. Daarbij ontdekte ze hoe acquisitie veel te maken heeft met beeldvorming en hoe ‘durven vragen’ je verder helpt.  Ze werkte jaren als strategisch adviseur voor uiteenlopende organisaties. Ze ziet hoe veel vrouwen zich als underdog profileren en geeft 5 tips om dat anders te doen.

Ze coachte mannen en vrouwen op leidinggevende posities en was 10 jaar parttime (naast haar rol op het marketingbureau) consulent bij Van Ede en partners, een bekend outplacement bureau. Daar begeleidde ze met name cliënten die graag voor zichzelf wilden beginnen. Ze ziet zelf als haar grootste kwaliteit, dat ze kwaliteiten in mensen herkent en hen stapsgewijs daarin kan begeleiden.


Soroptimistclub

Utrecht-Nedersticht

Alle leden van de Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht hebben een bijdrage geleverd aan deze dag.

We zijn een leuke groep vakvrouwen die zich inzetten voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes dichtbij en ver weg. Wij vinden het belangrijk dat zij wereldwijd gelijke kansen en gelijke rechten krijgen. Daar ontbreekt nog wel wat aan en daar willen wij ons met hart en ziel, maar vooral ook met raad en daad voor inzetten. En hoe gering onze bijdrage soms ook voelt of lijkt, alle kleine beetjes kunnen helpen om de wereld voor vrouwen en meisjes te verbeteren. Dat doen we natuurlijk via onze projecten: ten behoeve van een gericht doel verwerven we fondsen of bieden we helpende handen. We doen dat ook door in onze eigen omgeving bewustwording te creëren. Lees meer over ons op onze webpagina.