Free a Girl – School for Justice

Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Ze zijn werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India, Nederland, Nepal en Thailand. De doelgroep zijn jonge meisjes die slachtoffer zijn van commerciële seksuele exploitatie. Free a Girl biedt hulp aan deze meisjes om een ander toekomstperspectief dan prostitutie te bieden. Zo is er de School for Justice, waarin deze meisjes een opleiding krijgen tot jurist. Zij kunnen daardoor een functie bekleden als advocaat, openbaar aanklager of rechter om de mensenhandelaren veroordeeld te krijgen.

Klik HIER voor de website van Free A Girl.

Klik HIER voor de uitzending van RTL late Night, waarin Tim Hofman aan Humberto Tan vertelt over Free A Girl en de opening van de School for Justice in India.

Klik HIER om naar onze startpagina te gaan.

  • Club Utrecht-Nedersticht


Presidente Jeannette Starrenburg heet de aanwezigen welkom.

De jaarlijkse filmavond op zondag 17 november 2019 in het Fulcotheater in IJsselstein was weer een succes. De film was bijzonder: “Woman at War” over een koordirigente die ook eco-terrorist is. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan het project “Free a Girl” en “school for Justice”. Presidente Jeannette Starrenburg vertelde over dit bijzonder project. Zie ook het bericht hieronder over de overhandiging van het bedrag, bestaande uit de opbrengst van deze filmavond en andere activiteiten/giften.

  • Club Utrecht-Nedersticht


Op 21 november 2020 heeft vice-presidente Resie Meisters in theater DE KOM een cheque overhandigt aan Arjan Erkel van Free a Girl. Er kon een bedrag van € 5500,00 overhandigd worden. Een mooie opbrengst van club Utrecht-Nedersticht !

Bij deze gelegenheid zijn o.a. Arjan Erkel, Ellie Eggengoor (wethouder gemeente Nieuwegein) en Resie geïnterviewd door Oscar Kocken van de Kom Op Peptalkshow. De uitzending is op 28 november, om 16.00 uur. Klik HIER voor meer informatie over de show en bekijk het interview. Ellie vertelt daarin waarom het belangrijk is dat de actie Orange the World gesteund wordt en waarom de gemeente Nieuwegein meteen positief reageerde om weer mee te doen. Resie licht het Soroptimisme toe en dat geinteresseerden welkom zijn om lid te worden. Daarna heeft Arjan Erkel verslag gedaan van de activiteiten van Free a Girl.

  • Club Utrecht-Nedersticht