Nieuws

De Carla Atzema Soroptimistprijs 2022

De Carla Atzema Soroptimistprijs gaat over de positie, rechten en economische zelfstandigheid van vrouwen. De prijs wordt uitgereikt aan diegenen die dit onderwerp met een Nederlandstalige journalistieke productie in de afgelopen 2 jaar op de meest spraakmakende wijze onder de aandacht heeft weten te brengen.

De inschrijftermijn is gesloten! Er zijn dit jaar 58 inzendingen binnengekomen, daar zijn we behoorlijk blij mee. De inzendingen worden de komende tijd zorgvuldig bekeken door de commissie, die de shortlist gaat samenstellen. Eind januari worden de genomineerden bekendgemaakt waarna de het aan de vakjury – Simone Weimans, Lieve Blanquaert, Murat Isik, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Barbara Oomen – is om te bepalen wie de winnaar wordt.

Intussen is de commissie druk bezig met voorbereidingen van de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 7 april 2022. Aanvang 20:00 uur Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
De avond wordt feestelijk aangekleed met muziek en interessante sprekers, waaronder de prijswinnaars van vorig jaar. Daarnaast komen er journalisten uit Nederland en België naar de avond. En uiteraard onze jury onder voorzitterschap van Simone Weimans.
Wil je bij deze feestelijke prijsuitreiking aanwezig zijn? Spreek alvast af met een paar clubgenoten, vriend(inn)en of relaties om samen een groepskaart voor 6 personen te kopen. De kosten daarvan zijn €25,- per persoon, €150 per groep van zes dus.
Vanaf 7 november kun je ook groepskaarten aanvragen via het emailadres CASprijs@soroptimist.nl Wees er snel bij, wie het eerst komt, het eerst maalt.

Verder zoeken wij nog sponsors voor de prijsuitreiking. Wil je jouw (bedrijfs)naam verbinden aan dit feestelijke evenement? Wil jij exposure in de zaal, en met een advertentie in ons blad De Soroptimist? En uiteraard op alle social media-kanalen? Interesse? Neem contact met de werkgroep via CASprijs@soroptimist.nl om de mogelijkheden te bespreken.