Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Deventer

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Deventer

Club Deventer bestaat uit vakvrouwen die zich willen inzetten voor elkaar en voor anderen. Dit laatste blijkt onder meer uit serviceprojecten waarbij vooral vrouwen en kinderen aandacht krijgen. Alle fondsenwervende activiteiten staan in het teken van de gekozen projecten.

Elf keer per jaar komen we, op of omstreeks de tiende van de maand bij elkaar. Op deze avonden wordt vaak een gastspreker uitgenodigd of houdt een van de leden een werk- of levensverhaal of een werkbezoek op locatie. Daarnaast organiseren we bijna iedere maand een informele activiteit, gaan we samen op stap. Ieder jaar wordt door de jongste leden een buitendag georganiseerd.

Wij steunen het project Adopteer een boerin in Kenia. Dit project is onderdeel van de projecten die Mariet Verhoef-Cohen, ‘onze’ Nederlandse Past President van Soroptimist International heeft gekozen voor een ambitieus waterthema: ‘Women, Water & Leadership’ (WWL) in het kader van de ‘President’s Appeal’. De  projecten steunen vrouwen die worden opgeleid om met kennis, kunde en ervaring leidinggevende rollen op zich te nemen in watermanagement, hun levensstandaard te verbeteren of carrière te maken in een watergerelateerd vak in 5 continenten. Inmiddels zijn er projecten in Kenia, Bulgarije en Maleisië van start gegaan.

Soroptimistclub Deventer is opgericht op 5 oktober 1946.

Ons profiel

Soroptimistclub Deventer is opgericht op 5 oktober 1946. Het charter is uitgereikt door dr. S. Ramondt (Classica). De ± 35 leden van onze club zijn allen door werk of wonen verbonden aan de stad Deventer e.o. Een breed scala van beroepen, geeft de mogelijkheid om vanuit verschillende werkkringen ideeën uit te wisselen en werkervaring te delen.

Wij hebben actieve contacten met clubs uit de regio en ook met onze friendshiplinks, SI Bergisch Land/Wuppertal (DE) (next door club), SI Tønder (DK) en SI Halifax (GB).

Elf keer per jaar komen we, op of omstreeks de tiende van de maand bij elkaar.

We streven er naar ons netwerk gevarieerd te houden. Vrouwen uit de zakelijke dienstverlening en technische vakken zijn daarom in het bijzonder welkom.We nodigen vrouwen die belangstelling hebben graag uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Nieuws en acties

Poster en Stoepkrijt Tegen Geweld Tegen Vrouwen

Op 25 november laten de Wilhelminabrug en de Veentunnel weer zien dat Orange the World begonnen is. Het oranje licht vraagt aandacht voor de internationale campagne “Stop geweld tegen vrouwen“ die duurt van 25 november tot 10 december. Dit jaar is het thema Meld Geweld. Soroptimisten International club Deventer en Zonta Deventer steunen de actie ‘Meld Geweld’.

Geweld kan alleen gestopt worden als vrouwen het geweld melden. Informatie waar je kunt melden en hulp bij melden zijn van groot belang.

Ondanks de coronacrisis zijn er genoeg mogelijkheden om veel vrouwen te laten weten waar ze terecht kunnen voor hulp. Dit kun jij doen:

Het zou fantastisch zijn als in de 16 dagen van actie de poster ‘Help Melden’ met het logo van ‘Meld Geweld’ op zoveel mogelijk plekken in Deventer op straat zichtbaar zijn.