Benefietavond voor Oekraïne 11 april 2022

Benefietavond voor Oekraïne 11 april 2022
05-04-2022

 

Emmeke op het podium

 

In het nieuwe pand van het Vakcollege van het Esdal College aan de Oosterstraat 82 in Emmen wordt op maandag 11 april 2022 een benefietavond gehouden voor Oekraïne.
Emmeke Huizinga-Vierhout houdt een lezing en zangeres Martine Salomons treedt op. Ook wordt er onder meer wijn, olijfolie en chocolade verkocht.

Emmeke Huizinga-Vierhout woonde jarenlang in Oekraïne.
Na de Russische inval vluchtte het gezin en sinds kort woont het echtpaar met 2 dochters in een vakantiehuisje in Zuidoost-Drenthe.

De benefietavond is op touw gezet door de Soroptimistclub Emmen, Inner Wheel Zuidoost-Drenthe en Ladies Circle Emmen.

Iedereen werkt belangeloos mee en de complete opbrengst gaat naar de Nederlandse stichting De Leeuw Kyiv, die er lokale projecten mee steunt in Oekraïne.

Bijna alle 120 beschikbare plaatsen zijn al gereserveerd!
De entree bedraagt 15 euro per persoon, inclusief koffie en thee.
De benefietavond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

11-04-2022
Indrukwekkend verhaal van uit Oekraïne gevluchte Emmeke krijgt volle zaal Esdal College stil.

Emmeke Vierhout Dutch Farmers in Ukraine neemt cheque van 5000 EUR  in ontvangst

Zie ook artikel website van zo34.nl:

https://www.zo34.nl/nieuws/5884/indrukwekkend-verhaal-uit-oekrane-gevluchte-emmeke-krijgt-zaal-esdal-college-stil-/

Emmeke Vierhout (2e van rechts) neemt de cheque in ontvangst

Benefietavond voor Oekraïne levert vijfduizend euro op.

Afgelopen maandagavond vond er een benefiet avond plaatst waar Emmeke Vierhout een indrukwekkend verhaal vertelde over hun leven in OekraÏne. Emmeke, en haar man Kees Huizinga, boeren al 20 jaar in Oekraïne en zien nu hoe in snel tempo er enorme problemen ontstaan door de oorlog.

En niet alleen grote problemen in eigen land, maar ook wereldwijd. Zo zijn er grote risico’s voor de voedselvoorziening omdat Oekraïne een grote wereldleverancier is van graan en (zonnebloem)olie. Twaalf procent van de calorieën die we eten komt uit Oekraïne en Rusland.

Met de Nederlandse stichting De Leeuw Kyiv biedt Emmeke, met een aantal mensen om haar heen, concrete hulp in vooral dorpen waar de grote hulporganisaties niet komen. Deze stichting heeft bekendheid, goederen en geld nodig.

Aan de van oorsprong Emmense werd door de serviceclubs Soroptimistclub Emmen, Ladies Circle Emmen en Inner Wheel Zuidoost Drenthe een podium geboden. De 120 bezoekers van deze uitverkochte benefietavond in het Esdal College waren erg onder de indruk van haar verhaal.

Naast de opbrengst van de toegangsprijs was er ook een royale afname van de producten van de 3 clubs, waarvan ook de opbrengst naar de stichting De Leeuw Kyiv gaat. De mooie opbrengst van € 5.000 krijgt natuurlijk een goede bestemming. Meer informatie is te vinden op www.deleeuwkyiv.nl

————————————————————————————————————————

Zie ook voor artikel Emmer Courant:

https://dvhn.nl/drenthe/emmen/emmercourant/Benefietavond-voor-Oekraïne-levert-5.000-euro-op-27613120.html

Emmeke met de cheque
van 5.000 EUR

verkoop diverse producten