Project 2018 Fietsen voor fietsen

cheque fietsen voor fietsen

Project 2018 Fietsen voor fietsen

Voorzitter Astrid Krispijn van Soroptimistclub Leiden overhandigt een cheque van 1000 euro ten bate van het project Fietsen voor Fietsen aan Liza Soffner (Sportenderwijs)  en Jannie Slijp (Leerwerk Centrum Sijn). Met de actie Fietsen voor Fietsen sponsort Soroptimistclub Leiden fietslessen aan vrouwen en kinderen die niet met fietsen zijn opgegroeid.

SportCity Leiden ondersteunde dit project; leden en niet-leden van SportCity konden door deelname aan een les spinning of een speciale yogales dit goede doel steunen.

 

Liza Soffner en Jannie Slijp gaan met Fietsplan071 hun samenwerking intensiveren om met hulp van vrijwilligers zoveel mogelijk fietslessen te blijven geven, en nieuw aangepast lesmateriaal te ontwikkelen. Wie zich als vrijwilliger wil aanmelden om hierbij te helpen kan contact opnemen met Liza Soffner via 06-11228867 of liza@sportenderwijs.nl

  • Club Leiden


Fietsen voor Fietsen

Naast de fietslessen wordt er ook aandacht aan verkeersregels besteed. Zij zetten zich met de stichtingen Sijn, Sportenderwijs en Fietsplan 071 in voor fietslessen voor vrouwen en kinderen die niet met fietsen opgegroeid zijn. Vorig jaar hebben meer dan 30 vrouwen leren fietsen door dit programma. Momenteel bestaat er zelfs een wachtlijst voor fietslessen. Men is volop bezig met werving en scholing van vrijwilligers om nog meer vrouwen en kinderen te kunnen leren fietsen.

Hoe kan jij bijdragen?

Ook Soroptimist worden!

Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.

Producten bestellen in onze shop

Ook als je geen lid bent, kun je onze acties ondersteunen. Draag jij de Soroptimist een warm hart toe? Schenk ons dan een geldbedrag of koop iets uit onze webshop.

Organiseer je eigen event! 

Elke club bepaalt zelf welke projecten zij ondersteunt. Dit kunnen lokale, maar ook landelijke projecten zijn. Jij kunt binnen één van onze clubs met een nieuw voorstel komen.