Sponsorproject 90 jaar Soroptimistclub Leiden

Jacaranda boom

90 jaar Soroptimistclub Leiden en 100 jaar Soroptimisme: dat vieren we met bomen

  • Club Leiden

Wij vieren dit door aan te haken bij het landelijk project van Soroptimist International 100xTrees4Life, waarbij we met elkaar een veelvoud van 100 bomen planten voor een glansrijke toekomst. Bomen hier in Nederland en bomen daar voor vrouwen in Ghana. Bomen geven leven en daar willen wij 90 jaar na dato wel meer dan een boom over opzetten.Wij zijn ons bewust dat we miljoenen bomen nodig hebben, ook in Nederland. En de urgentie om bomen in Afrika te planten is hoog. De verwoestijning van de aarde begint grotendeels in Afrika en heeft grote invloed op het klimaat, met extreem weer tot gevolg. Ook hier. Wereldwijd gaan we met onze sponsoractie vrouwen in Ghana helpen een bestaansmogelijkheid op te bouwen door samen met Tree Aid bomen te planten. Zo worden vrouwen geholpen aan een betere toekomst en kunnen we samen werken om onze doelen te bereiken.

Vrouwen zullen meer betrokken worden bij duurzame ontwikkelingen als ook het tegengaan van de gevolgen van de klimaatveranderingen. Met ons landelijk project wordt de wereld een beetje groener, niet alleen in Nederland, maar ook in Mali. De vrouwen die meedoen werken voor een beter bestaan en een leefbare omgeving.

Oorspronkelijk hadden we het plan om bomen te planten in Mali. Wegens de instabiele situatie en omdat er voor ons geen passend Tree Aid project was is in juli 2022 besloten om voor Ghana te kiezen. Ghanese vrouwen die meedoen werken aan een beter bestaan en een leefbaarder omgeving. Dit heeft niet alleen voordelen voor de vrouwen, maar ook hun gezinnen profiteren ervan.
We benaderen ook de lokale Soroptimistclubs in Ghana om betrokken te raken bij dit project
.

100 clubs x 100 bomen voor 100 jaar bestaan

Daarnaast maken we ons zichtbaar door met 100 clubs actief met gemeenten, scholen en in wijken aan de slag te gaan om lokaal bomen te planten. Laat iedereen weten dat we een feest te vieren hebben: 90 jaar Soroptimistclub Leiden!

Je kunt doneren via onderstaande link en betalen met iDEAL, Creditcard, PayPal etc. Iedere euro is welkom, er is geen minimum bedrag. www.geef.nl/nl/doel/soroptimist-international-club-leiden/donaties