Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Wassenaar / Voorschoten e.o.

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o. heeft een ruim 40 leden. De club is opgericht op 6 oktober 1984.

Elke derde dinsdag van de maand komen we bijeen. We starten de avond door met elkaar te eten en rond 19.30 uur begint het eigenlijke programma. De clubavonden zijn interactief, verrijkend en afwisselend.

Elke derde dinsdag van de maand komen we bijeen. We starten de avond door met elkaar te eten en rond 19.30 uur begint het eigenlijke programma.

Ons profiel

Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o. heeft een ruim 40 leden. De club is opgericht op 6 oktober 1984.

Elke derde dinsdag van de maand komen we bijeen. We starten de avond door met elkaar te eten en rond 19.30 uur begint het eigenlijke programma. Er komen onderwerpen aan de orde waar betrokken, nieuwsgierige, (werkende) vrouwen in geïnteresseerd zijn. We hebben sprekers van buiten af, maar ook onze eigen leden vullen clubavonden door bijvoorbeeld over hun werk of hun levensloop te vertellen. De clubavonden zijn interactief, verrijkend en afwisselend. 

Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o. is een hecht gezelschap, maar staat ook open voor nieuwe leden! We zijn nieuwsgierig en betrokken. 

De autosave bekijken

Nieuws, acties en projecten

Julibijeenkomst 2024

Een prachtige avond met Margriet Vonno, toekomstig ambassadeur in Canada. Ze sprak over haar levenslessen:

🔹wees duidelijk in wat je wilt en vraag daar ook gewoon om!
🔸doe wat voor een ander en durf ook de hulp van een ander te vragen. Samen kom je verder!
🔹zorg dat je opvalt, met bijvoorbeeld een paarse jurk tussen alle blauw/grijze pakken…
🔸wees open over je fouten
🔹zie vrouwen als je allies en vooral niet als je concurrenten!
🔸gebruik humor

Meibijeenkomst 2024

Een inspirerende avond met als spreekster Dorine klein Gunnewiek van De YOSsen (Young SORoptimists Amsterdam). De Yossen gaan zich dit jaar richten op financiële (on)afhankelijkheid van vrouwen. Een krachtig thema! Op deze avond waren introducées van harte welkom.

November 2023

door onze club en club ’s-Gravenhage samen georganiseerde wijnproeverij op 26 november 2023 is een zeer geslaagde fundraising voor ons project t.b.v. hulp aan vrouwen in Afghanistan geworden. Met de verkoop van wijn en andere artikelen én ruimhartige donaties is in totaal een bedrag van € 4.141,09 opgehaald. Dit betekent een flinke steun in de rug voor meerdere vrouwen met hun gezinnen tijdens de zware wintermaanden.

Ook volgend jaar zal eind november/begin december door de samenwerkende Soroptimistclubs een wijnproeverij worden georganiseerd.

Winterse wijnproeverij zondag 26 november 2023

In samenwerking met club ’s Gravenhage organiseert club Wassenaar/Voorschoten e.o. een gezellig en sfeervolle wijnproeverij in Wassenaar ten bate van ons project Afghanistan. Komt allen!

Wassenaar/Voorschoten
11 juni 2023


Dit jaar zetten we ons wederom in voor vrouwen en hun gezinnen in Afghanistan. Kijk naar onze verkoopacties voor dit doel in onze webwinkel of doneer nu via de QR code of aan NL41INGB0005 5884 92 t.n.v. Soroptimist club Wassenaar en omstreken, o.v.v. Afghanistan. Dank voor uw hulp!

De zomerboxactie loopt nog zeker tot eind september 2022. Dit alles t.b.v actie Afghanistan. Zie onze actiepagina en webshop voor meer informatie.

De wijnproeverij op zaterdag 11 juni 2022 op landgoed Duivenvoorde te Voorschoten was een groot succes. De eerste tussenstand was
€ 1.000,00. Dit alles t.b.v actie Afghanistan.

Zaterdag 11 juni 2022 16.30-18.30 uur Wijnproeverij op landgoed Duivenvoorde te Voorschoten t.b.v actie Afghanistan.

Na het succes van onze wijnbox rond Kerst 2021 introduceren we nu de zomerbox, bestaande uit 2 flessen witte wijn, 2 flessen rode wijn, 1 fles rosé en 1 fles bubbelwijn. Kortom wijnen met een zomers tintje. Tijdens de wijnproeverij vertelt sommelier Heleen van Chateau Sonnenberg je alles over de karakter van de wijnen en uiteraard kan je de wijnen ook proeven en ter plekke kopen of bestellen. Per verkochte doos (6 flessen) gaat € 10,00 naar onze Afghanistan actie. Aanmelden kan via soroptimistclubwassenaar@gmail.com. Kosten: € 10,00 p/p (inclusief parkeren).

Zie ook onze Actie- en projectpagina om alles te weten te komen over ons mooie project t.b.v. hulp aan vrouwen en hun gezin in Afghanistan.

Soroptimisten en Zonta’s met burgemeester voor Gemeentehuis Voorschoten

Club Wassenaar/Voorschoten e.o. in actie voor Orange the world 2021

De leeuwen van Raadhuis de Paauw te Wassenaar en het gemeentehuis van Voorschoten kleuren oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne loopt van 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot en met 10 december (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens).

Raadhuis de Paauw te Wassenaar

Club Wassenaar/Voorschoten e.o. in actie voor Afghanistan (actie loopt tot 31-12-2021)

Veel gezinnen in Afghanistan hebben op dit moment geen inkomen. Met de winter op komst is de situatie schrijnend. Onze club komt daarom nu in actie voor Afghanistan. Met circa
€ 100,- kunnen we een gemiddeld gezin een maand lang voorzien van de eerste levensbehoeften. Wij werken hierbij samen met Afghanen in Nederland en op locatie.

Samen  met wijnspecialist Heleen Sonnenberg hebben wij een vijftal mooie wijnen geselecteerd (Rode wijn, witte wijn en een bubbel). Van de verkoopopbrengst gaat € 10,- per doos met 6 flessen naar deze actie.

Voor meer informatie en bestellen kan je mailen naar

soroptimistclubwassenaar@gmail.com

of kijk op onze actiepagina

Club Wassenaar/Voorschoten e.o. aan de duo- wandel

Paméla en Suzan op Meijendel en strand

Om in coronatijd toch verbonden te blijven met elkaar heeft onze club duo-wandelen in het leven geroepen. Onder bezielende leiding van een gewaardeerd lid en in het bezit van een wandelkaart lopen we in duo’s met elkaar rond Wassenaar, Voorschoten en Den Haag. Zo spreek je elkaar echt weer én zie je weer hele nieuwe prachtige plekken in de natuur. De duo’s wisselen elke keer.

Club Wassenaar/Voorschoten e.o. scoort met wc-rollen

In slechts drie weken tijd (november 2020) is het club Wassenaar/Voorschoten e.o. gelukt om maar liefst 10.000 rollen wc-papier te verkopen. Dit in samenwerking met deelgenootschap/inwonersinitiatief De Groene Meent Wassenaar en The Good Roll. Hoe leuk is het dat je al met een klein gebaar kunt meedoen aan een grootse beweging!

Met de actie ondersteunden we in “een veeg” de Global Goals ‘leven op aarde’ (15), ‘gendergelijkheid (5)’ ‘schoon water en sanitair (6)’ en ‘partnerschap (17)’. Want het wc-papier is 100% gerecycled en in Europa gefabriceerd. Er worden hiervoor dus geen bomen gekapt.

Bovendien financiert The Good Roll Foundation met een deel van de opbrengst de bouw van toiletten in Ghana, onder andere bij scholen. Veel meisjes in Ghana gaan niet naar school als ze ongesteld zijn. Dit vanwege gebrek aan veilige, schone en goede toiletten. Dat heeft effect op de (school)carrière van deze leerlingen. www.wassenaar4globalgoals.nl/wassenaar-hamstert.

Orange the world 2020: de leeuwen voor Huize de Paauw te Wassenaar kleuren oranje

Een mooie samenwerking tussen Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o., Zonta’s en gemeente Wassenaar

De Leeuwen voor Huize de Paauw te Wasseaar waren tot 10 december (2020), Dag van de rechten van de mens, elke avond oranje gekleurd als een statement tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, in Nederland en de rest van de wereld.

Verkoopexpositie ten bate van Free a girl/School for justice

Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten heeft 2 maal (2019 en 2020) een verkoopexpositie met waardevolle schilderijen uit de privécollectie van Gwendolyn Boevé – Jones, lid van onze club, georganiseerd. Gwendolyn geniet internationale bekendheid als conservator.

20% van de verkoopopbrengst ging naar ons project Free a Girl/School for Justice. Vanwege Covid-19 organiseerden we alles zoveel mogelijk online via Zoom en/of Facetime en was bezichtiging op locatie alleen mogelijk op afspraak.

Meer informatie? mail naar: boeve@xs4all.nl

We hebben ruim EURO 2000,00 met deze actie verdiend.

Geannuleerd: Pokertoernooi en -workshop ten bate van School for Justice

Dit event is i.v.m. Covid19 geannuleerd en wordt op een later moment ingehaald

Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o. organiseert het ultieme avondje uit: pokeren voor het goede doel. De volledige opbrengst gaat naar School for Justice: School for Justice geeft meisjes die zijn bevrijd uit gedwongen prostitutie een juridische opleiding om het wijdverspreide onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden later effectief te kunnen bestrijden. Educate to lead, to change the system!

Datum: 
Zaal open om 18.30 uur
19.00-20.00 uur workshop + toernooi (kosten € 40,00 p.p.)
20.00-23.00 uur alleen toernooi (kosten € 30,00 p.p.)
inclusief welkomstdrankje en bittergarnituur

Geschikt voor zowel beginners als ervaren spelers.

Aanmelden: stuur naam en telefoonnummer naar pokertoernooiwassenaar@gmail.com. Inschrijving is voltooid na overmaken van de inschrijfkosten.

ER IS PLAATS VOOR MAXIMAAL 50 SPELERS. VOL IS VOL!

Geannuleerd: Benefietfilmvoorstelling DE DIRIGENT

Dit event is i.v.m. Covid19 geannuleerd en wordt op een later tijdstip ingehaald

Soroptimist Wassenaar / Voorschoten e.o. organiseert, ten bate van het project School for Justice een benefietfilmvoorstelling in het Filmhuis Wassenaar.

Film: DE DIRIGENT
Datum: 
Locatie: Filmhuis Wassenaar, Langestraat 40 te Wassenaar
Inloop vanaf 19.30 uur
Start film 20.00 uur (duur 2 uur en 17 minuten)
Prijs: € 17,50 per ticket (inclusief drankje na afloop)
Reserveren uitsluitend via soroptimistfilmactie@gmail.com

Het verhaal:
De Dirigent is het verhaal van de van origine Nederlandse Antonia Brico. Zij wil professioneel dirigent worden. Begin twintigste eeuw is een vrouwelijke dirigent sociaal niet geaccepteerd.
Brico ondervindt vanuit diverse kanten tegenwerking. Zij zet toch door en debuteert op 24-jarige leeftijd als professioneel dirigent bij het Berlijnse Filharmonisch Orkest.

School for justice

3 jaar (2017-2020) hebben we ons ingezet voor ‘School for Justice’ en hebben ruim EURO 29.000,00 opgehaald! Een prachtig resultaat.

School for Justice is een uniek, baanbrekend initiatief van Free a Girl om meisjes in o.a. India die uit gedwongen prostitutie zijn bevrijd, in de ‘School for Justice’ op te leiden tot advocaat of officier van justitie. 

In India worden naar schatting meer dan 1.2 miljoen kinderen, voornamelijk meisjes, uitgebuit voor seks. Jonge meisjes, soms pas 5 jaar oud! die gedwongen worden seks te hebben met volwassen mannen. De meisjes worden jarenlang opgesloten, soms in ondergrondse kooien en 20 klanten per dag is geen uitzondering. Dit onrecht moet stoppen!
S4J biedt meisjes de mogelijkheid een 5 jarige rechtenstudie te volgen aan een van de beste universiteiten van India. Zo behalen zij hun Bachelor of Law en kunnen als advocaat of officier van justitie aan de slag. Deze meisjes kunnen het rechtssysteem van binnenuit helpen veranderen. Zo bieden we hen, en vele andere kinderen, zicht op een betere toekomst!

Ons doel is 1 school te financieren.

Benefiet filmvoorstelling 

 Benefietvoorfilmvoorstelling Trade (517,6 KB)

29 oktober 2019 organiseerde club Wassenaar/Voorschoten e.om een benefietfilmvoorstelling ten bate van School for Justice.

Locatie: Filmhuis Wassenaar. 
Film: Trade

Trade is het verhaal van een van de miljoenen vrouwen en kinderen die jaarlijks illegaal worden verhandeld. Een dertienjarig meisje dat een dag zomaar verdwijnt in Mexico-Stad. Doodsbang en zonder te weten waar ze aan toe is, wordt ze ontvoerd door een Russische bende. 16+

Na afloop was er gelegenheid tot een hapje en een drankje om na te praten over dit heftige onderwerp. 

Bridgedrive t.b.v. School for Justice

Zaterdag 5 oktober 2019 organiseerde club Wassenaar/Voorschoten e.o. een bridgedrive ten bate van School for Justice.
Locatie: Duinstede te Wassenaar Het was een zeer geslaagde middag en de bridgeparen waar zeer enthousiast. Er is in totaal een mooi bedrag opgehaald: € 3000,00.

Het is zo goed bevallen dat onze club volgend jaar weer een bridgedrive gaat organiseren. Houd de agenda en deze website in de gaten.

Auris College Leiden in de bres voor School for Justice

Leerlingen van Auris College Leiden hebben ons geholpen. Zij kregen een gastles, waarin zij alles hoorden over het werk van School for Justice. Hun streven was genoeg bij elkaar te krijgen om de opleiding van één meisje volledig te kunnen bekostigen.

Zij hebben uiteindelijk EURO 2360,- verdiend, allemaal voor School for Justice!
Wat een geweldig resultaat!

Kasjmier shawls

We hebben ca. 184 van deze prachtige shawls, 100% kasjmier, met de hand geweven, bont geweven (eerst geverfd, dan geweven: pilt niet) verkocht. Hartelijk dank aan Yvonne Boomsma van onze club die deze actie heeft getrokken. De opbrengst was deels voor School voor Justice en deels voor de blinde vrouwen in Nepal die de shawls maken. We hebben met de verkoop van de shawls ruim EURO 6000,00 opgehaald.

Orange the World 2019: Korenmolen Windlust te Wassenaar oranje gekleurd

Een mooie samenwerking tussen Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o., Zonta’s en gemeente Wassenaar

De molen was tot 10 december 2019, Dag van de rechten van de mens, elke avond oranje gekleurd als een statement tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, in Nederland en de rest van de wereld.

Zie ook bijgaande rapportage: rapportage Midvliet: Korenmolen Windlust te Wassenaar kleurt oranje