Clubavonden 2023

Samen koken is altijd gezellig. Dit deden we onder leiding van ons clublid Rahmi Dahlan. Bij Kookclub de Eenhoorn in Hoorn.

In juni brachten we een bezoek aan Clean2Anywhere in Hoorn. https://www.clean2a.nl/

Op 16 februari waren bij About a Jacket – het verhaal achter een jas. Waar Marilou Evelo haar verhaal heeft verteld. En liet ze zien wat voor moois de vrouwen samen maken.

www.aboutajacket.nl

About a Jacket is een initiatief dat creatie en integratie verbindt. Vier ochtenden in de week komt een groep vrouwen met een vluchtelingenachtergrond samen om te borduren in Hoorn. 

Dit doen ze onder leiding van Marilou Evelo, waarbij ze worden begeleid door vrijwilligers, zoals taalcoaches. De vrouwen komen uit conflictgebieden uit Oost-Afrika en (centraal) Azië en hebben allemaal hun eigen verhaal. Tijdens het borduren oefenen ze samen hun Nederlandse taal en praten ze over alledaagse dingen. In een ongedwongen setting en in een veilige omgeving. 

Dit is dé manier om hen uit een sociaal isolement te halen en te houden. Ze hebben een doel en werken samen aan mooie projecten. De jasjes en andere kledingstukken en accessoires die ze borduren, zijn te koop via de website.