10 december lezing

10 december lezing

Hoe staat het met de bescherming van de mensenrechten in Nederland?

 

  in het kader van de ‘Dag van de Rechten van de Mens’ en ‘Soroptimist International Day’,
  t
  evens de slotdag van de campagne Orange the World  Franka Olujic is jurist en als uitvoerend directeur werkzaam bij het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten. Deze gezaghebbende organisatie (opgericht in 1974) draait op deskundige en betrokken vrijwilligers die zich met succes inzetten voor de bescherming van mensenrechten in Nederland en het Nederlandse buitenlandse beleid (meer info op https://njcm.nl). Franka zal ons meer vertellen over de handhaving en de bescherming van mensenrechten in Nederland.

  Rajae Azaroual is jurist bij Bureau Clara Wichmann, een stichting die al ruim 35 jaar streeft naar gendergelijkheid en een betere maatschappelijke en juridische positie van vrouwen in Nederland   (meer info op https://clara-wichmann.nl). Rajae is gespecialiseerd in het staats- en bestuursrecht en internationale mensenrechten en zal een aantal voorbeelden geven van principiële rechtszaken waarin met name de rechten van vrouwen centraal staan.

  Wanneer:   zaterdagmiddag 10 december 2022

  Waar:          aula van Gymnasium Novum – Aart van der Leeuwkade 1, 2274 KX Voorburg

  Zaal open:  15.30 uur, aanvang 16.00 uur

  Programma: 
  – opening en welkomstwoord
  – 10 december lezing
  – toelichting op het project Voedselbuurtbos GeuzeGroen (https://geuzegroen.nl) en uitreiking cheque aan hen namens Soroptimistclubs In en Om    
  – napraten met een hapje/drankje tot uiterlijk 18.00 uur

  Toegang:    
  gratis voor leden Soroptimistclubs In en Om, leerlingen, studenten en andere jongeren
  € 10,00 voor introducés (bij binnenkomst via pin of gepast contant)

  Aanmelding:  verplicht per mail via  soroptimist.rechtenvandemens@gmail.com

  N.B. Als de omstandigheden i.v.m Covid-19 het niet mogelijk maken de lezing real life te laten plaatsvinden, dan ontvangt u daarvan per mail een bericht en zal er mogelijkheid zijn deze middag online te volgen.

  De leden van de zes organiserende Soroptimistclubs, Delft, ’s Gravenhage, Scheveningen, Voorburg/Rijswijk e.o., Wassenaar/Voorschoten e.o., Zoetermeer e.o., heten iedereen van harte welkom.

  Wij verheugen ons op een boeiende en inspirerende middag.

  Delen op social-media: