Over onze projecten

De Soroptimisten willen de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd verbeteren.

Landelijke en club projectenInternationale projecten

Projecten

Soroptimistclubs steunen projecten die een werkelijk verschil maken in de levens van vrouwen en meisjes. Dit kunnen (projecten van) bestaande nationale en internationale hulporganisaties zijn, maar soms bedenken Soroptimisten zelf projecten en voeren die uit. Om de projecten te steunen organiseren we vaak acties. Dat kunnen acties zijn om fondsen te werven voor de projecten. Maar soms steunen we projecten hands-on, bijvoorbeeld door trainingen te organiseren om vrouwen te empoweren.
Voor ieder project wordt een rapport ingevuld (Program Focus Report, PFR) met een samenvatting van het project en de resultaten: onder andere hoeveel geld is opgehaald en hoeveel vrouwen of meisjes  baat hebben gehad van het project. Deze rapportage vormt de basis van de consultatieve status van Soroptimist International bij de VN.

De projecten van de Soroptimisten zijn onder te verdelen in drie categorieën

Lokale en landelijke projecten
Projecten van de Soroptimisten ontstaan vaak vanuit de lokale clubs. Zodra 10 of meer clubs zich voor een lokaal initiatief inzetten, dan kan er een landelijk project van gemaakt worden. Deze landelijke projecten worden (inter-)nationaal gepromoot door de Unie van Soroptimistclubs.

Wil jij ook bijdragen?
Dat kan! Je kan lid worden van een club en via je club projecten ondersteunen. Daarnaast kan je op deze site ook andere mogelijkheden vinden om projecten te steunen, onder andere ook door aankopen te doen in onze webshop.

Delen op social-media: