Van een PFR invullen voor je clubproject word je blij!

21-02-2024

Van een PFR invullen voor je clubproject word je blij!

Door Wanda Peters, programmacoördinator

  Nieuw: elke maand een PFR-spreekuur en een Whatsappgroep met de naam PFR-vraagbaak. Als er voor je clubproject een PFR is ingevuld kan je extra fondsen aanvragen bij het Soroptimist Vrouwenfonds én meedingen naar de Best Practice Award (BPA). Het project dat de BPA wint krijgt € 5.000 van het Soroptimist Vrouwenfonds.  Recent waren er tijdens de SorAcademy-maand twee webinars over het invullen van PFR’s en die werden goed bezocht en op prijs gesteld door de deelnemers. Maar sommigen gaven ook aan meer ondersteuning op prijs te stellen.

  Na de webinar ontving ik dit leuke bericht:
  “Wij hebben na de webinar meteen doorgepakt en de PFR afgemaakt en ingediend!!”

  Soroptimisten binnen onze Unie begrijpen steeds beter waarom het belangrijk is om PFR’s in te vullen. Het is op basis van het aantoonbare werk dat we verrichten als Soroptimisten om vrouwen en meisjes gelijke kansen te geven dat Soroptimist International (SI) en de Europese federatie van SI (SIE) de algemene consultatieve status bij belangrijke VN-organisatie heeft. Dat betekent dat wij er vertegenwoordigers hebben, onderwerpen op de kaart kunnen zetten en onze stem kunnen laten horen bij vergaderingen.

  Toch zijn er nog veel clubs die geen PFR’s hebben ingevuld, of dat de laatste jaren niet meer gedaan hebben. Dat moet anders! Daarom zijn er vanaf nu twee extra tools – een Whatsappgroep en een maandelijkse spreekuur – voor Soroptimisten die voor hun clubs de PFR’s invullen. Dat zijn in principe de PPI’ers. Wat is een PPI’er? Kijk dit filmpje! In het Engels noemen ze die functie Club Programme Director. Sommige clubs hebben de taken anders belegd en dat is prima.

  Dus in het kader van: “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”:

  1. Voortaan houd ik 1x per maand een online PFR-spreekuur. De datums vind je in de Unie-agenda (eerst inloggen). De agenda staat ook onder elke nieuwsbrief.

   Eerste spreekuur: dinsdag 12 maart 20 uur. Ga in de agenda naar het spreekuur, daar vind je de link om deel te nemen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Maar je mag wel van te voren vragen insturen als je wil (programmacoordinator@soroptimist.nl).

  2. Voeg jezelf toe aan de Whatsappgroep PFR-vraagbaak. De link vind je in het document Whatsappgroepen Unie. Ga naar de pagina Downloads (eerst inloggen!) en scroll naar beneden. Daar staat het document met de links naar alle Whatsappgroepen.

  Dus tot snel op het spreekuur of de app!

  Eerst inloggen!

  Download hier uitgebreide instructies voor het invullen van een PFR, het aanmaken van een account om PFR’s te kunnen invullen op het extranet van SIE, het krijgen van een speciaal ppi-e-mailadres voor je club en meer.

  Lees hier meer over de BPA en download het formulier om mee te dingen voor de BPA van de Unie. Let op: deadline indienen is 29 februari!

  Download hier het “Aanvraagformulier Clubprojecten Soroptimist Vrouwenfonds”.
  Delen op social-media: