Filmavond Goes #orangetheworld

Filmavond Goes 21 november #orangetheworld

  Soroptimistclub de Bevelanden organiseert op 21 november een filmavond om orange the world onder de aandacht te brengen. Zaal open om 19.00 uur, start programma 19.30 uur. Kosten €18 incl. 1 consumptie.

  Wat is Orange the World

  Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwentot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Wij willen geld inzamelen zodat we meer aandacht kunnen vragen voor orange the world in onze regio. Kijk voor meer informatie over “orange the world” op https://orangetheworld.nl/

   

  Wie zijn de Soroptimisten De Bevelanden

  De Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao is onderdeel van de wereldwijde netwerkorganisatie en NGO Soroptimist International (SI). Deze organisatie, met 72.000 leden in 120 landen, zet zich via acties, belangenbehartiging en bewustwording wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. In Nederland bestaat de organisatie, opgericht in 1928, uit 3200 leden in 101 lokale clubs.

  Soroptimistclub de Bevelanden bestaat sinds 1949 met standplaats Goes en telt 50 leden. De club bestaat uit vrouwen met uiteenlopende beroepen. De jongste is 40 jaar en de oudste is 93 jaar.

   

  De film Good Luck to You, Leo Grande

  Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.  Delen op social-media: