Waarom vrouwen minder verdienen – en wat we eraan kunnen doen

Waarom vrouwen minder verdienen – en wat we eraan kunnen doen

  Op 19 juni organiseren Soroptimistclub Ede, Boek en Buro Ede en Cultura een interactieve lezing: Sophie van Gool (1991) komt hiervoor naar Ede.

  Sophie van Gool (1991) heeft als missie om de loonkloof te dichten. Met haar bedrijf Salaristijger zet ze zich in voor gelijke kansen en gelijke beloning op de arbeidsmarkt. Ze is columnist voor Het Financieele Dagblad en medepresentator van de podcast I’m Speaking.
  In 2021 verscheen haar boek Waarom vrouwen minder verdienen – en wat we eraan kunnen doen bij uitgeverij Business Contact.

  Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, ook voor vergelijkbaar werk. In een werkend leven lopen zij gemiddeld € 300.000 mis. En hoewel vrouwen vaker hoogopgeleid zijn dan mannen, stromen ze amper door naar topfuncties. Er zijn in Nederland zelfs meer directeuren met de naam Peter dan vrouwelijke directeuren. Maar vrouwen werken toch vaker in deeltijd, en in sectoren die minder goed betalen? Moeten ze niet eerst zelf veranderen? Sophie van Gool legt de mythes en feiten uit en vertelt hoe je nu echt werk kunt maken van gelijke beloning.

  Hierover en meer, tijdens haar presentatie bij Cultura,
  Molenstraat 45 in Ede
  Tickets à €8,- zijn via deze link te bestellen

  We zien jullie graag in Cultura op 19 juni!

   

     Delen op social-media: