Kunstkaarten ván vrouwen dóór vrouwen vóór vrouwen

Koop kunstkaarten en steun een opvanghuis in Bangladesh
  • Club Enschede Dunya

Kunstkaarten ván vrouwen dóór vrouwen vóór vrouwen

Soroptimist International club Enschede Dunya heeft zes prachtige kunstkaarten ontwikkeld die gemaakt zijn door kunstenaressen uit Enschede. De kunstenaressen hebben zich allemaal op hun eigen manier laten inspireren door de kracht van vrouwen.

De kunstkaarten en de kunstenaressen
Annelien Dam maakte een werk met de titel Hera en Hebe: de vrouw en de jeugd. De jonge kunstenares Stephanie Nypels heeft de orchidee als uitgangspunt genomen omdat deze bloem voor haar de rijkdom, kracht en schoonheid van de vrouw symboliseert.
Kunstenares Quinta Bies vindt dat we elkaar meer moeten ‘omarmen’ en zet met haar ‘Hello Stranger’ kaart de eerste stap. Natuurlijk is er ook een felicitatiekaart. Judith Hofmann ontwierp een vrolijke kaart met gelukwensen in verschillende talen. Leuk weetje: dit zijn de talen uit de herkomstlanden van de Dunya-clubleden. Debbie Voerman schilderde een geweldig stoer portret van Sneeuwwitje.
En voor ontwerpster Anastassia Solovieva is de 17e-eeuwse geleerde Anna Maria van Schurman een grote inspiratiebron.Delen op social-media: