Club Emmen doet mee met 100xTrees4Life

100xTrees4Life
2021-2024

Wereldwijd vieren Soroptimisten in 2021 het 100-jarig bestaan. Soroptimist International heeft het thema ‘Planting trees for a briliant future’ gekozen. Hiermee wordt een link gelegd met de oprichting van de eerste Soroptimistclub in 1921 in Oakland, Californië.

Deze pioniers beschermden 100 jaar geleden de gigantische sequoia’s in het Redwood National Park. De grote oude bomen zouden worden gekapt, de club lobbyde bij de overheid, won de publieke steun, en het leidde ertoe dat een groot deel van het bos beschermd werd en nog steeds bestaat.

Met ons landelijk project wordt de wereld een beetje mooier, in Nederland maar ook in Mali. Malinese vrouwen die meedoen werken aan een beter bestaan en een leefbaarder omgeving. Dit heeft niet alleen voordelen voor de vrouwen, maar ook hun gezinnen profiteren ervan.

Ook Club Emmen is een van de clubs die zich aansluiten bij dit internationale project. Meer informatie hierover is te lezen op de landelijke projectpagina.

Bovendien zal er door Club Emmen in overleg met de gemeente een boom worden geplant in het Rensenpark in Emmen ter gelegenheid van haar 60 jarig bestaan.

 

  • Club Emmen


Delen op social-media: