Rectificatie Wandeling: In de voetsporen van de eerste vrouwen aan de RUG

  Voor 10 oktober was de volgende activiteit gepland. Helaas hebben we de wandeling moeten verzetten naar zondag 31 oktober, dit in verband met de 4 mijl die 10 oktober ook gehouden wordt. Aangezien de wandeling over een stuk gaat dat afgezet gaat worden.

  Aletta Jacobs was één van de eerste vrouwen, die werd toegelaten op de universiteit in 1871 en Tine Tammes werd in 1919 de eerste vrouwelijke hoogleraar aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Er zijn veel verhalen te vertellen over deze en andere vrouwen aan de Groninger universiteit. Maak kennis met deze rijke historie in een stadswandeling en verwonder je over deze belangrijke vrouwen die opbloeiden in de stad. Als wandelaars zullen we via negen belangrijke locaties in hun voetsporen treden.

  Soroptimistclub de Eemsmond organiseert haar jaarlijkse wandeling voor het goede doel. De opbrengst van dit jaar is bestemd voor het schoolgeld van jongeren in Malawi. Door de orkaan in oktober 2020 en de coronapandemie zijn de kosten voor de studiebeurzen gestegen. Via de stichting H.E.L.P. willen wij als club bijdragen in de kosten voor 17 jongeren zodat zij hun opleiding dit jaar kunnen afronden.
  De wandeling vindt plaats in de binnenstad van Groningen. In het kader van het Aletta-jaar (juni 2021 -juni 2022) is er een wandeling gemaakt door de RUG in samenwerking met historici Sanne Meijer en Iris van den Brand. Het lijkt ons interessant om dit pad met elkaar te bewandelen en over de geschiedenis van deze vrouwen te horen.

  Datum : zondag 31 oktober 2021
  van 13.30-15.30 uur

  Loop je mee?
  We verzamelen bij het Academiegebouw in Groningen, Broerstraat 5 en eindigen in de Rozenstraat met koffie/ thee en wat lekkers. De wandeling is 5,5 km en duurt ongeveer 1,5-2 uur.
  De kosten : 15,00 euro per persoon, betaling bij aanvang.
  Opgave vóór 23 oktober bij :
  Erianne van der Burg
  via mail: email: eriannevanderburg@gmail.com
  Tel: 0654365660  Delen op social-media: