Film ‘Call Jane’ Agnietenhof

Elizabeth Banks is op haar best in dit waargebeurde drama. 

 

Dinsdag 8 december om 20.00 draait de film ‘Call Jane’ in het filmtheater Agnietenhof Tiel

https://orangetheworld.nl/

 

 

  Met deze film ondersteunen Filmtheater Agnietenhof samen met Bibliotheek Rivierenland en de Soroptomisten West Betuwe de internationale campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

  Joy (Elizabeth Banks), een huisvrouw in het Amerika van 1968, kijkt uit naar de geboorte van haar tweede kind. Maar dan wordt bij haar een hartkwaal vastgesteld, waardoor ze vijftig procent kans heeft te overlijden als ze de zwangerschap voldraagt. Een verzoek aan de medische raad om een uitzonderlijke abortus toe te staan, wordt afgewezen. Als ze vervolgens alternatieve oplossingen probeert te vinden, komt ze in aanraking met ‘The Janes’, een geheim vrouwencollectief onder leiding van de charismatische Virginia. Het collectief heeft als doel vrouwen in situaties als die van Joy een uitweg te bieden.

  Call Jane is een op ware gebeurtenissen geïnspireerd drama dat zich meer dan vijftig jaar geleden afspeelt, maar door de recente uitspraak van het Hooggerechtshof in Amerika nauwelijks actueler kan zijn.

  Verenigde Staten, 2022, regie Phyllis Nagy, 121 minuten 

  KAARTEN
  
  REGULIER: € 9,00
  VRIEND: € 8,00
  CJP KORTING: € 1,50
  FILMVRIEND: € 8,00


  Delen op social-media: