Kunstveiling voor het goede doel – Vrouwen helpen vrouwen 

Seat of the Corn: een olieverfschilderij van Kate Groobey (1979)

Kunstveiling voor het goede doel – Vrouwen helpen vrouwen (wereldwijd). Seat of the Corn: een olieverfschilderij van Kate Groobey (1979)

  Dankzij vriendschap tussen vrouwen uit Californië, Frankrijk en Nederland, heeft Soroptimist club ’s-Gravenhage Seat of the Corn als gift gekregen en verkoopt het ten bate van Het Rosanna Fonds dat financiële steun geeft aan vrouwelijke onderzoeksters.

  Historie
  Seat of the Corn is door Paul Ziff in London, in 2011, voor 2500 GBP gekocht maar bleef bij de galerie van Kate Groobey in London en verhuisde kort geleden met haar naar de Provence waar Kate nu woont.

  Paul’s weduwe, Anthea Lubinsky, uit Californië, schonk het schilderij aan Hanny Kouwelaar-Popma, ex Soroptimist uit SI Club Deventer. Hanny bezocht regelmatig een oude dame die vaak vertelde over een Joods meisje genaamd Bertie dat in de Tweede Wereldoorlog onderdoken zat in Hummelo.

  Bertie is nu 90 en woont in Californië. De dochter van Bertie, Anthea kwam een aantal jaren geleden met haar man Paul naar Nederland waar Hanny ze ontving en het huis in Hummelo liet zien waar haar moeder onderdoken had gezeten. Hanny wou de schenking van Anthea niet voor haarzelf houden en in gezamenlijk overleg werd er besloten om via Marie-Christine Kok Escalle (eerst Soroptimist in Deventer en nu in Den Haag), SI club ‘s-Gravenhage te benaderen die het Rosanna Fonds ondersteunt en aan deze SI Club het schilderij te geven voor dit goede doel.

  Marie-Christine Kok Escalle, Soroptimist club ‘s-Gravenhage heeft vervolgens in de Lubéron (Provence) het schilderij opgehaald die nu geveild wordt voor het goede doel.

  Meer informatie over het schilderij
  Het doek is 150 x 130 cm en door Kate Groobey gesigneerd. Het schilderij komt uit de serie The Cutting Mat die in 2010 tentoongesteld is in Saatchi Gallery London. Meer informatie over de kunstenares: www.kategroobey.com

  Bieden op het Seat of the Corn
  Tot 29 november kun je bieden op het schilderij via deze link: https://bit.ly/kunstveilingKateGrooby


  Delen op social-media: