Opening buitenexpositie FEMICIDE Roermond

Vrijdag 17 mei 18.30 uur: Opening expositie Femicide door wethouder Marianne Smitsmans. Aansluitend documentaire in ECI-cultuurfabriek!
Jij komt toch ook?  Reizende buitenexpositie: 14 mei – 4 juni
  Terrein ECI – cultuurfabriek Roermond

  Elke 8 dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord, vaak door haar (ex-)partner en bijna altijd omdat ze besluit uit de relatie te stappen. 6 op 10 slachtoffers van femicide is omgebracht door hun (ex)partner. Vrouwen worden onevenredig vaker gedood door hun (ex-)partner of een familielid dan mannen. De expositie FEMICIDE alarmeert, informeert en geeft een gezicht aan slachtoffers van dodelijk (ex-)partnergeweld tegen vrouwen en een stem aan hun nabestaanden.

  De expositie toont 12 portretten en verhalen van vrouwen die door hun (ex-)partners om het leven zijn gebracht, verteld door hun nabestaanden.

  Als eerste in de provincie Limburg heeft de gemeente Roermond – in samenwerking met Zonta Ruremonde en Soroptimistclub Mosaïk-Limburg deze reizende expositie van de stichting Open Mind naar Roermond gehaald. Op 4 juni reist de expositie verder, onder meer naar Maastricht. 

  Opening van de expositie is op vrijdag 17 mei om 18.30 uur door wethouder Marianne Smitsmans. Aansluitend wordt om 19.00 uur de documentaire Femicide vertoond in de ECI-cultuurfabriek. Toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid tot napraten in het Cultuurcafé.
  De expositie is van 14 mei tot 4 juni op het terrein van de ECI Roermond.
  Iedereen is van harte welkom om de opening mee te maken. Jij komt toch ook?!
  Toegang gratis, wel graag reserveren

  Delen op social-media: