Presentatie Kennisbank + workshop ‘Hoe werkt de gemeente?’

Presentatie Kennisbank + workshop ‘Hoe werkt de gemeente?’

  Op 24 november organiseert de Nederlandse Vrouwen Raad in samenwerking met Movisie een online bijeenkomst rondom onze gloednieuwe Kennisbank. Niet alleen laten we je zien wat die Kennisbank inhoudt en wat jouw organisatie ermee kan, ook wordt de presentatie gevolgd door de workshop ‘Hoe werkt de gemeente?’ van Movisie. Ben je erbij op 24 november?  Klik hier voor meer informatie

  Kennisbank

  De kennisbank biedt informatie voor organisaties die zich inzetten voor een gendergelijke samenleving. Je vindt er praktische tools, methodieken en interventies van de Nederlandse Vrouwen Raad en diverse partners, maar ook theoretische informatie in factsheets en whitepapers. Op 24 november laten we je alle ins en outs van de Kennisbank zien. Welke toolkits, interventies en frameworks kan jouw organisatie goed gebruiken?

  Hoe werkt een gemeente?

  Als vrouwenorganisatie kun je regelmatig in contact komen met de gemeente, zowel op het gebied van (gendersensitief) beleid als op het gebied van bijvoorbeeld subsidie of financiering. In de workshop ‘hoe werkt de gemeente?’ van Movisie wordt meer inzicht gegeven in het gemeentelijk apparaat. Wat is bijvoorbeeld een gemeenteraad? Hoe verhoudt deze zich tot het College? Wat doen wethouders en gedeputeerden? Verder wordt er aan de hand van de opgedane ervaring en kennis vanuit het Regenboogstedenprogramma kennis gedeeld over hoe beleid ontwikkelt wordt en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen. We sluiten af met mogelijke kansen voor samenwerking met gemeenten.

  Alvast aanmelden voor de bijeenkomst van 24 november? Stuur een mailtje naar info@de-nvr.nl. Zien we je daar?

  Datum: 24 november
  Tijd: 14.30-16.00 uur
  Locatie: Online

  Delen op social-media: