“Radeloze helden” door Maaike Meijer

Lezing op 8 maart in Zutphen in het kader van Internationale Vrouwendag

Uitnodiging_lezing MaaikeMeijer_Internationale vrouwendag 

Lezing in Zutphen door Maaike Meijer op Vrijdag 8 maart

Op vrijdag 8 maart komt Maaike Meijer naar Zutphen. Voor sommigen is zij bekend van haar biografieën, voor anderen als hoogleraar genderstudies en voor weer anderen vanwege haar nieuwste boek over ‘de man in film en literatuur’. Dat boek heet ‘Radeloze helden’ en die helden zijn mannen die de laatste jaren steeds vaker als antiheld worden afgebeeld.

Bestaat de man nog?

Koningin Maxima zei: ‘De Nederlander bestaat niet…’, en dankzij dit boek  van Maaike Meijer kun je eraan toevoegen dat ‘de’ man ook niet meer bestaat. Het vaste prototype van ‘de ‘man die superieur is aan de vrouw, heeft het veld geruimd.

Dr. Maaike Meijer heeft dit onderwerp terdege bestudeerd en neemt ons mee naar romans van oa Wolkers, Hermans en Mercier. Bovendien heeft zij een aantal films bestudeerd. Daarmee opent ze je de ogen voor een nieuw beeld over mannelijkheid in film en literatuur. Kortom, op 8 maart -Internationale Vrouwendag-  is dit een heel aantrekkelijk programma!

Nazit

Na afloop is er live muziek van Flower to the People.

Een goed programma voor een goed doel!

 Maaike Meijer is in Zutphen op uitnodiging van de Soroptimisten Club Zutphen. Soroptimisten zijn vrouwen die zich vanuit een wereldwijde organisatie (Soroptimist International) inzetten voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes. Op deze avond wordt enerzijds stil gestaan bij Internationale Vrouwendag en anderzijds wordt de opbrengst  gebruikt voor het project ‘My Book Buddy’ dat speciale bibliotheken op scholen inricht voor kansarme  kinderen in ontwikkelingslanden.

https://bijdebieb.op-shop.nl/10114/radeloze-helden-door-maaike-meijer/08-03-2024

 

     Delen op social-media: